Manastirea Prislop a devenit, duminica, unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din Romania. Cu o saptamana inainte de parastasul duhovnicului Arsenie Boca, la mormantul calugarului propus pentru a fi trecut de Biserica Ortodoxa Romana in randul sfintilor au venit sa se roage mii de oameni.

Cei mai multi au asteptat zeci de minute la coada pentru a cateva secunde de rugaciune in fata crucii de lemn de la mormant.

Multi au lasat la radacina unui stejar din vecinatate sume de bani, in semn de recunostinta. O calugarita care ingrijeste de locul de veci i-a certat pe credinciosii care au procedat astfel.

„Sa nu va inchinati la copac si sa nu lasati bani la radacina lui. Pentru cei care vor sa puna bani este cutia milei, nu copacii. Iar acesta nu este loc de inchinaciune. Sunt biserici unde va puteti ruga si este crucea sfintita de episcop, de la mormantului unui om intre oameni”, le-a spus calugarita catorva pelerini.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Citeste mai mult pe Adevarul

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si