Close sidebar
Close sidebar

Revoltă şi regrete după moartea lui Alexandru, tânărul din Neamţ, trimis în Belgia. Unde s-a greşit în cazul lui

Revolta si suferinta dupa moartea lui Alexandru, tanarul din Neamt, trimis la tratament in Belgia. Chiar cand ar fi trebuit sa-si serbeze ziua de nume, baiatul s-a stins pe patul de spital.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Arsurile adanci, bacteriile luate din spitale dar si transferurile intre unitatile medicale l-au rapus pe tanarul care se pregatea de nunta. Autoritatile au inceput procedurile pentru repatriere.

Alexandru Gabriel- marele ars pentru care medicii din Belgia s-au luptat zile in sir, si-a dat ultima suflare in ziua  Sfintilor Mihail si Gavril.

Moartea sa ridica acum semne amare de intrebare. Ar fi trait daca am fi avut conditii si loc pentru el in spitalele noastre? Sau daca n-ar fi fost plimbat, cu rani deschise, de la o unitate medicala la alta? 

Si mai ales, ar fi supravietuit daca bacteriile  pe care le-a luat in Romania nu i-ar fi slabit si mai tare organismul?

SORINA PINTEA: Sunt sigura ca s-a facut tot ce s-a putut. Inclusive transferal s-a facut in momentul potrivit, in momentul in care medicii din Belgia si-au dat acordul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ciprian Isacu- medicul care l-a tratat pe Alexandru in Belgia, spune ca a murit din cauza unui soc septic- adica din cauza infectiilor. Insa- sustine el, trupul victimei ar fi fost rapus de bacterii oriunde ar fi fost tratat.

CIPRIAN ISACU, medicul care l-a tratat pe tânăr în Belgia: Infectiile omoara pentru ca este o rana deschisa. Pielea este un organ, in lipsa pielii nu mai ai aparare.

Oriunde e sange, vine si un germene. Nu ca infectiile luate de acolo sau acolo, a fost sa fie. Sunt foarte multi care se infecteaza si reusesc. A avut antibiotic de ultimul racnet, cum vreti sa ziceti.

Timp de o saptamana, cat a fost pe mainile specialistilor din Belgia, tanarul din Piatra Neamt a aratat ca vrea sa traiasca. A luptat pana in ultima clipa.

CIPRIAN ISACU, medicul care l-a tratat pe tânăr în Belgia: Am reusit sa il stabilizam cat de cat, am inceput interventiile.

Am excizat o buna parte de la fata,  torace. 05:17 MUSCA 05:33 Situatia s-a redeteriorat. 05:34 MUSCA 05:55 Inima, plamani si rinichi au inceput sa il lase una dupa alta. 05:58 
La Piatra Neamt, in blocul unde Alex a fugit prin foc, apropiatii sunt rapusi de durere..

Se strang acum bani pentru inmormantare, dar si pentru reabilitarea apartamentului in care Alexandru locuia cu tatal sau. Mama baiatului, care lucreaza in Italia, va veni sa-si ia ramas bun.

Ca o ironie a sortii, vestea ca Alexandru a murit a venit exact in momentul in care Ministrul Sanatatii statea de vorba cu  supravietuitorii de la Colectiv.
Acestia au rugat-o pe Sorina Pintea sa ia masuri pentru ca victimele focului sa nu mai moara, plimbate intre spitale. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

ADRIAN ALBU supravietuitor Colectiv: Actualele liste de asteptare pentru marii arsi sunt liste de asteptare catre cimitir.

Mai exact, se vrea un mecanism eficient de interventie in cazul accidentelor cu mari arsi.

MIHAI GRECEA, supravietuitor Colectiv: Mecanismul scurtcircuiteaza toate metodele birocratice ale momentului. Pt a scoate in cel mai scurt timp pacientul din tara, catre un centru de arsi adevarat.

Supravietuitorii de la Colectiv vor forma o asociatie care se va ocupa de situatia marilor arsi. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI