Close sidebar
Close sidebar

Revolutia fiscala a fost ADOPTATA! Ce ii asteapta pe romani de acum incolo

Guvernul a aprobat masurile privind modificarea Codului fiscal, incepand cu 1 ianuarie 2018. Prin aceste modificari urmeaza sa fie redus impozitul pe venit de la 16 la 10 procente, 37,25% ar urma sa fie contributiile sociale pe care le vor plati tot angajatii, 2,25% contributia asiguratorie va ramane in sarcina angajatorului, urmeaza sa se plateasca impozit de 1% pe cifra de afaceri de catre companiile care au in momentul de fata cifra de afaceri pana intr-un milion de euro, iar deducerile fiscale vor fi si ele majorate.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Premierul Mihai Tudose a spus la inceputul sedintei din Guvern, ca este „o inflamare excesiva” a opiniei publice, el sustinand ca masurile privind externalizarea profitului „au inflamat niste multinationale”.

„Pe ordinea de zi sunt masuri de modificare a Codului fiscal. Ca sa nu fiu secretos, va spun parerea mea despre inflamarea excesiva a opiniei publice. Nu e vorba despre trecerea contributiilor. Guvernul doreste sa introduca niste masuri foarte ferme pentru a opri externalizarea profiturilor”, spune Mihai Tudose.

Ministrul Ionut Misa a declarat ca modificarile codului fiscal „aduc importante beneficii pentru cetateni si firme”.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„Reducerea impozitului pe venit la 10% pentru salariati, pensionari, chirii, venituri din dobanzi, drepturi de autor, alte venituri, cu excepsia veniturilor din dividende; Se reduc contributiile sociale cu 2 procente; Se transfera contributiile de la angajator la angajat.

Toate aceste trei masuri cumulate vor avea ca efect cresterea venitului net al angajatului fara ca angajatorul sa plateasca mai mult la stat, plus cresterea contributiilor pentru pensii”, a spus ministrul.

Ionut Misa a mai spus ca ordonanta ce urmeaza sa fie adoptata azi reduce numarul contributiilor de la 9 la 3, CAS, CASS si contributia pentru munca.

„O alta masura benefica pentru salariati e majorarea nivelului salariului brut de la care se acorda deducerile”, a mai spus ministrul.

„O alta masura benefica, chiar daca in media nu toata lumea e de acord si putem intelege de ce, e transpunerea Directivei 1164 ATAD. Masura e contestata pentru ca ea doreste sa limiteze deductibilitatea dobanzilor realizate intre firme din aceleasi grupuri. E o masura extrem de benefica mediului economic romanesc, bugetului de stat si cetatenilor, care vor beneficia de mai multe spitale, autostrazi, beneficii in favoarea lor. E o masura neglijata dar, in opinia mea, e esenta acestei ordonante”, a explicat ministrul Finantelor.

Guvernul va discuta miercuri o ordonanta de urgenta referitoare la majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei si a pensiei minim garantate la 640 de lei incepand cu 1 iulie 2018, a anuntat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

„Pe ordinea de zi de astazi avem ordonanta de urgenta pe care am citit-o intr-o prima lectura saptamana trecuta si care se refera la majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei si a pensiei minim garantate la 640 de lei incepand cu data de 1 iulie, la majorarea indemnizatiei de crestere a copilului, indemnizatie minima, la suma de 1.250 de lei, de la data de 1 ianuarie 2018, si pastrarea cuantumului la Pilonului 2 de pensii ca si in 2017 pentru anul 2018”, a declarat ministrul Muncii, la inceputul sedintei de Guvern.

Ulterior, premierul a anuntat ca „Masurile privind externalizarea profitului au inflamat niste multinationale. Tocmai am aflat acum ca niste sucursale ale unor banci au dat liber angajatilor ca sa participe la miting”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI