Noul cod fiscal loveste in plin angajatii de la privat.

FLORIN JIANU, PRESEDINTE CNIPMMR: In acest moment, datele arata ca 2 milioane de angajati din mediul privat au salariile mai mici.

2 milioane de contracte de munca nu au fost modificate. Asta inseamna ca brutul angajatilor ramane acelasi ca anul trecut, dar salariul in mana scade.

De vina este trecerea contributiilor din sarcina patronului in cea a angajatului. Nici bugetarii nu sunt mai fericiti. Sindicalistii spun ca fluturasele lor arata scaderi importante.

LIA OLGUTA VASILESCU: Au fost necesare ajustari salariale atat in cazul celor care depseau salariul presedintelui cat si a functionarilor care erau duble fata de ceea ce permitea grila de salarizare.

Declaratia ministrului muncii e contrazisa de sindicalisti si de reprezentantii mediului de afaceri. Tot angajatii cu salarii mici au de suferit, spun acestia. Spre exemplu, cei cu jumatate de norma platesc taxe ca pentru venitul intreg. In judetul Gorj sunt peste 160 de persoane in aceasta situatie care ar trebui sa aduca bani de acasa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bugetarii care oricum au salarii mici ar urma sa fie loviti cel mai rau de celebra "revolutie fiscala".

LIVIU ROGOJINARU, CNIPMMR: 3 la suta din 1,2 milioane inseamna  peste 30 de mii de oameni. Stiti unde scad? La femeia de serviciu, la debutanti. Dom'le, chiar suntem nebuni?

Parlamentarii pot rasufla usurati. Pe cardurile lor de salarii intra mai multi bani.

EUGEN TEODOROVICI- MINISTRUL FINANTELOR PARLAMENT: "As fi ipocrit sa spun, stiti nu stiu cat am salariu...salariul

a crescut, este adevarat si normal este sa creasca pentru cei care au nevoie mai mare a fost o lege a salarizarii nimeni nu spune ca lucrurile nu pot fi perfectate"

Angajatii DIICOT nu sunt toti la fel de norocosi.

DANIEL HORODNICEANU: "Exista personal din cadru Diicot care pierde la salariu, care castiga si care pierde drastic la salariu"

In mediul privat se vad cele mai clare efecte. Antreprenorii sunt bulversati de schimbarile dese de legislatie si se gandesc de doua ori inainte de a crea un nou loc de munca.

RAZVAN PASCU, ANTREPRENOR: Nu stim daca sa facem contracte pe drepturi de autor sau carte de munca sau sa lucram ca prestatori de servicii. Apoi vorbim de lucruri noi administrative, cum ar fi condica care trebuie semnata de fiecare angajat care intra in firma. +++Toate lucrurile acestea inseamna bani. Se traduc intr-un cost care inseamna timp!

Conform calculelor facute de specialisti, salariile nete pot scadea chiar si cu 40 la suta din cauza revolutiei fiscale!
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si