Rezidențiat 2021. Când are loc Concursul național pentru absolvenții facultăților de medicină din România
Rezidentiat 2021. Ministerul Sănătății a anunțat când va avea loc examenul de rezidențiat 2021, pentru absolvenții facultăților de medicină.
Iată toate detaliile de care ai nevoie pentru examenul de rezidențiat 2021!
Ministerul Sănătății va organiza duminică, 21 noiembrie 2021, concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.
Concursul de rezidențiat se desfășoară în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
Astfel, dosarele participanților se vor trimite exclusiv prin poștă sau servicii de curierat la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii în perioada 15 septembrie
Examenul va fi susţinut după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.
Tematica și bibliografia pentru concurs de rezidențiat- sesiunea 21.11.2021 le puteți găsi pe siite-ul ofocial rezidentiat.ms.ro.
Citeste si: Medicul Adrian Wiener, anunț despre situația pandemică: „România trece printr-o catastrofă umanitară"
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Totodată este important de mențonat faptul că tematicile și bibliografia au fost modificate față de sesiunea anterioară în domeniile: medicină, medicină dentară, farmacie.
Contestațiile se transmit comisiei locale din centrul universitar în care a fost susținut concursul numai prin poșta electronică sau fax.
Candidații care susțin concursul la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București pot depune contestațiile prin:
Astfel, pentru organizarea concursului de rezidențiat este va fi desemnată o comisie centrală de rezidențiat, formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Educației și Cercetării și ai universităților de medicină și farmacie din România, aprobată prin ordin comun al Ministrului Educației și Cercetării și al ministrului
Sănătății.Totodată, la nivelul centrelor universitare care organizează concursul se desemnează comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universității, cu responsabilități în organizarea concursului, conform prezentei metodologii.
Accesul candidaților în Complexul ROMEXPO se face pietonal, pe la oricare punct de acces. Astfel, repartiția este organizată în pavilioanele B1 și B2
Participanții trebuie să se legitimează cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Însă, candidații care și-au schimbat numele între data înscrierii și data repartiției vor avea asupra lor acte doveditoare: certificat de căsătorie, hotărâre judecătorească etc.
Citeste si: Medicul Adrian Streinu Cercel știe când se va termina pandemia COVID-19. Anunțul oficial
Admiterea în rezidenţiatul pe locuri se face prin concurs naţional organizat de Ministerul Sănătăţii la nivelul instituţiilor de învăţământ superior medical cu facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie acreditate, în sesiune
unică, în trimestrul IV al fiecărui an.Totodată, pentru a afla câte locuri sunt dispponibile în cadrul concursului national pentru absolventii facultatilor de medicina din Romania, puteți accesa site-ul oficial aici rezidentiat.ms.ro.