Rezidențiat 2022. Ministerul Sănătății organizează la finalul lunii noiembrie, examenul de rezidențiat 2022.

Iată câte posturi au fost scoase la concurs anul acesta!

Examenul de rezidențiat are loc pe data de 20 noiembrie 2022

Absolvenții de medicină și farmacie care își doresc să devină rezidenți trebuie să susțină examenul de rezidențiat. Astfel, pe data de 20 noiembrie 2022 are loc examenul de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie.  

Concursul de admitere la rezidențiat 2022 constă într-un test grilă cu 200 de întrebări.

Citeste si: Rezidențiat 2022: Ministerul Sănătății face un anunț important

Rezidențiat 2022. Câte locuri au fost scoase la concurs în București și restul țării

Rezidențiat 2022. Câte locuri au fost scoase la concurs în București și restul țării

[Sursa foto: PixaBay]

„Obținerea unui loc la rezidențiat va fi condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu”, Aceasta este prevederea cheie dintr-un proiect de Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie sesiunea 20 noiembrie 2022.

Câte locuri au fost scoase la concurs în București

Recent, Ministerul Sănătății a anunțat că numărul de locuri și posturi disponibile sunt defalcate pe centre universitare, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, pentru specialitatea medicină, numărul de locuri disponibile, la nivel național, este de 4505. Cele mai multe locuri la rezidențiat 2022 sunt la București, mai exact 1277. Mai mult, aceste locuri sunt împărțite între mai multe specialități.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Indemnizația socială pentru pensionari nu scade sub 1.281 de lei: Ministerul Muncii a anunțat ce se întâmplă de la 1 septembrie- antena3.ro

Citeste si: Rezidențiat 2022: Bibliografia obligatorie pentru examen

Pentru domeniul medicină dentară, la rezidențiat 2022 sunt disponibile 621 de locuri, la nivel național, în timp ce la farmacie sunt 508 locuri.

Locuri scoase la concurs în restul țării

Pentru concursul de rezidențiat 2022 de la Iași, vor fi disponibile 572 de locuri, iar în Timișoara vor fi 528 de locuri.

Cu privire la posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății ca urmare a examenului de rezidențiat 2022, autoritățile au transmis că este vorba despre 231 de posturi.

Lista completă a locurilor și posturilor scoase la concurs la rezidențiat 2022 o puteți consulta în următorul link: rezidentiat.ms.ro/2022.

Examenul de rezidențiat 2022 se va susține duminică, 20 noiembrie 2022. Concursul se va desfășura cu respectarea normelor de igienă și protecție împotriva coronavirusului. 

Candidații vor avea acces în sălile de examen începând cu ora 8:30, se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul. La ora 09:00, candidații primesc grilele pentru răspuns și câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei, urmând ca la ora 10:00 să se desigileze sacii în care se află caietele cu întrebări.

Citeste si: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”- kfetele.ro

Citeste si: Jacob Lee revine în România! Artistul australian va face show la București și Cluj-Napoca în noiembrie- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro

Rezidențiat 2022. Câte locuri au fost scoase la concurs în București și restul țării

Rezidențiat 2022. Câte locuri au fost scoase la concurs în București și restul țării

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Grile Rezidenţiat 2022: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

De asemenea, candidații au obligația de a se asigura că există o corespondență între caietul cu întrebări și tipul de grilă primit. După ce este împărțit și ultimul caiet cu întrebări, candidații au la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor. 

Examenul de rezidențiat 2022 va fi sub forma unui test-grilă, astfel că toți candidații au de răspuns la 200 de întrebări. Acestea sunt concepute pentru fiecare domeniu și sunt identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. 

La final, ocuparea locurilor și posturilor se va face în ordinea punctajului de promovare obținut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si