Rezidențiat 2022 rezultate. Pe 20 noiembrie 2022 Ministerul Sănătății a organizat concursul național de Rezidențiat. Iată cum pot fi verificate grilele și unde se găsesc rezultatele!

Rezidențiat 2022 rezultate.

Rezidențiat 2022 rezultate: Verifică online câte grile ai greșit!

[Sursa foto: PixaBay]

Rezidențiat 2022: rezultate online

Ministerul Sănătății a anunțat modificarea pragului de admitere la concursul de rezidențiat din 20 noiembrie 2022. Candidații au fost nevoiți să aibă cel puțin 130 de răspunsuri corecte pentru a promova examenul.

Potrivit documentului, s-a stabilit ca alegerea unui loc sau post să fie condiţionată de   obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65%  din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Citește și: Rezidențiat 2022: Tot ce trebuie să știi despre examenul din acest an

Așadar, cei care s-au înscris la examenul de rezidențiat au fost condiționați să aibă răspunsuri corecte la 130 de întrebări, în loc de 120 cum era până acum.

Grilele corecte au fost afișate pe rezidentiat.ms.ro, unde în funcție de timpul de caiet primit de candidați, dar și de specializarea acestora, pot fi verificate răspunsurile corecte și cele greșite ale tinerilor absolvenți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Răspunsurile corecte au fost afișate în aceeași zi pe site-ul oficial al examenului de rezidențiat 2022 și pe site-urile facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, începând cu ora 16:00.

Candidații pot depune contestații până pe 21 noiembrie, ora 16:00. Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut examenul de rezidențiat 2022, numai prin poștă electronică sau fax.

Nu pot fi depuse contestații pentru corectarea manuală a grilelor de la concursul de rezidențiat. Contestațiile care sunt depuse după expirarea termenului stabilit de organizatori sau adresate altor instituții nu sunt luate în considerare, potrivit metodologiei de concurs la rezidențiat 2022.

Rezidențiat 2022 rezultate.

Rezidențiat 2022 rezultate: Verifică online câte grile ai greșit!

[Sursa foto: PixaBay]

Locuri scoase la concurs în București și restul țării

Ministerul Sănătății a anunțat că numărul de locuri și posturi disponibile sunt defalcate pe centre universitare, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, pentru specialitatea medicină, numărul de locuri disponibile, la nivel național, este de 4505. Cele mai multe locuri la  rezidențiat 2022  sunt la București, mai exact 1277, pentru concursul de rezidențiat 2022 de la Iași, vor fi disponibile 572 de locuri, iar în Timișoara vor fi 528 de locuri.

Citește și: Rezidențiat 2022. La câte întrebări trebuie să răspundă candidații pentru a fi considerați admiși

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pentru domeniul medicină dentară, la rezidențiat 2022 sunt disponibile 621 de locuri, la nivel național, în timp ce la farmacie sunt 508 locuri.

Cu privire la posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății ca urmare a examenului de rezidențiat 2022, autoritățile au transmis că este vorba despre 231 de posturi.

Lista cu locurile și posturile scoase la concurs la rezidențiat 2022 o puteți consulta în următorul link:  rezidentiat.ms.ro/2022.

Citește și: Rezidențiat 2022: Ministerul Sănătății face un anunț important


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si