Rezidențiat 2022: Iată câte posturi au fost scoase la concurs la rezidențiat 2022!

Rezidențiat 2022: Tot ce trebuie să știi despre examenul din acest an

Ministerul Sănătății va organiza examenul de rezidențiat 2022 duminică, pe 20 noiembrie.

Mai mult, Ministerul Sănătății a anunțat modificarea pragului de admitere la concursul de rezidențiat din 20 noiembrie 2022. Astfel, candidații vor trebui să aibă cel puțin 130 de răspunsuri corecte pentru a promova examenul.

Potrivit documentului, s-a stabilit ca alegerea unui loc sau post să fie condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Așadar, cei care s-au înscris la examenul de rezidențiat vor trebui să aibă răspunsuri corecte la 130 de întrebări, în loc de 120 cum era până acum.

„Obținerea unui loc la rezidențiat va fi condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu”, Aceasta este prevederea cheie dintr-un proiect de Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie sesiunea 20 noiembrie 2022.

Citește și: Rezidențiat 2022. Câte locuri au fost scoase la concurs în București și restul țării

Rezidențiat 2022: Tot ce trebuie să știi despre examenului din acest an

Rezidențiat 2022: Tot ce trebuie să știi despre examenului din acest an

[Sursa foto: PixaBay]

Examenul de rezidențiat 2022 se va desfășura în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, iar conform metodologiei de examen, Ministerul Sănătății va încheia contracte cu toate aceste facultăți pentru a stabili obligațiile și responsabilitățile părților, sumele ocazionate de cheltuielile de organizare și desfășurare, suportate din taxa de înscriere la concurs. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Repartizarea candidaţilor pe săli se face diferenţiat, pe domeniile pentru care s-au înscris, de către fiecare universitate de medicină şi farmacie, respectând prezenta metodologie şi regulile epidemiologice impuse.

Mai mult, la data de 17 noiembrie 2022, candidaţii pot afla sala şi ora începerii probei de concurs vizitând paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie sau site-ul oficial  rezidentiat.ms.ro.

Astfel, cu cel puţin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se afişează lista candidaţilor repartizaţi în sala respectivă.

Candidaţii ale căror dosare de înscriere au fost admise, dar care în ziua concursului sunt declaraţi absenţi în sălile de concurs nu vor beneficia de returnarea taxei achitate pentru concurs. Beneficiază de returnarea taxei achitate pentru concurs doar candidaţii ale căror dosare de înscriere sunt respinse.

Locuri scoase la concurs în București și restul țării

Ministerul Sănătății a anunțat că numărul de locuri și posturi disponibile sunt defalcate pe centre universitare, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, pentru specialitatea medicină, numărul de locuri disponibile, la nivel național, este de 4505.

Cele mai multe locuri la rezidențiat 2022 sunt la București, mai exact 1277, pentru concursul de rezidențiat 2022 de la Iași, vor fi disponibile 572 de locuri, iar în Timișoara vor fi 528 de locuri.

Citeste si: Rezidențiat 2022: Bibliografia obligatorie pentru examen

Pentru domeniul medicină dentară, la rezidențiat 2022 sunt disponibile 621 de locuri, la nivel național, în timp ce la farmacie sunt 508 locuri.

Cu privire la posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății ca urmare a examenului de rezidențiat 2022, autoritățile au transmis că este vorba despre 231 de posturi.

Rezidențiat 2022: Tot ce trebuie să știi despre examenului din acest an

Rezidențiat 2022: Tot ce trebuie să știi despre examenului din acest an

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Lista cu locurile și posturile scoase la concurs la rezidențiat 2022 o puteți consulta în următorul link: rezidentiat.ms.ro/2022.

Rezidențiat 2022: Desfăşurarea concursului

Examenul de rezidențiat 2022 va avea loc duminică, 20 noiembrie 2022. Concursul se va desfășura cu respectarea normelor de igienă și protecție împotriva coronavirusului. 

Accesul în sălile de examen se va face începând cu ora 8:30,  atunci când candidații se vor legitima în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul. La ora 09:00, candidații primesc grilele pentru răspuns și câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei, urmând ca la ora 10:00 să se desigileze sacii în care se află caietele cu întrebări.

Citeste si: Grile Rezidenţiat 2022: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

Totodată, candidații au obligația de a se asigura că există o corespondență între caietul cu întrebări și tipul de grilă primit. După ce este împărțit și ultimul caiet cu întrebări, candidații au la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor. 

Examenul de rezidențiat 2022 va fi sub forma unui test-grilă, astfel că toți candidații au de răspuns la 200 de întrebări. Acestea sunt concepute pentru fiecare domeniu și sunt identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si