Primele rezultate la alegerile prezidențiale 2019 vin din Noua Zeelandă acolo unde Dan Barna, candidatul USR PLUS, a obținut majoritatea voturilor exprimate de românii de acolo.

Conform numărătorii paralele făcute de USR PLUS, Dan Barna a obținut 47,6% din cele 191 de voturi exprimate. Pe locul al doilea la alegerile prezidențiale 2019 s-a clasat președintele Klaus Iohannis cu 27,2% din totalul de voturi.

Citeste si: Rezultate alegeri 2019. Primele date exit-poll: Iohannis și Dăncilă, favoriții primului val de alegători

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019- Numărătoare paralelă USR- PLUS: Barna şi Iohannis pe primele locuri la scrutinul din Noua Zeelandă

Rezultate alegeri prezidențiale 2019

Rezultate alegeri prezidențiale 2019: Dan Barna pe primul loc în Noua Zeelandă
Rezultate alegeri prezidențiale 2019: Dan Barna pe primul loc în Noua Zeelandă

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De la secția de votare din Auckland, Noua Zeelandă au venit primele rezultate ale alegerilor prezidențiale. Candidatul USR PLUS a ieșit pe primul loc și a obținut majoritatea voturilor românilor din Noua Zeelandă cu un scor de 47,6%. Președintele Klaus Iohannis a fost pe locul al doilea în preferințele celor care și-au exprimat voturile cu 27,2% din total. 

Viorica Dăncilă a fost pe locul al treilea cu 5,2% din voturile exprimate si Mircea Diaconu a obținut 4,2% din voturi.

Noua Zeelandă este prima țară în care s-a încheiat procesul de vot pentru alegeri prezidențiale 2019, după ce urnele au fost deschise vineri la ora 1, ora României și s-a încheiat duminică la ora 10, ora României, ora 21, ora locală.

 

Rezultate alegeri 2019. Primele date exit-poll: Iohannis și Dăncilă, favoriți

Rezultate alegeri 2019. Au apărut primele date exit-poll: Iohannis și Dăncilă, favoriții primului val de alegători.

Rezultate alegeri 2019.   Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt favoriții alegătorilor care și-au exprimat opțiunile până la ora 10.00, arată primele date de tip exit-poll, precizează surse oficiale pentru STIRIPESURSE.RO.

Astfel, cei 1.256.029 de alegători care şi-au exprimat opţiunile în ţară până la ora 10.00 au votat în felul următor:

Klaus Iohannis- 40%

Viorica Dăncilă- 27%

Dan Barna- 12%


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si