Rezultate BAC 2018 Neamţ. Notele şi mediile obţinute
Rezultate BAC 2018 Neamţ. Emoţii mari pentru absolvenţii clasei a XII-a care au susţinut examenul de Bacalaureat săptămâna trecută. Se afişează notele.
Rezultate BAC 2018 Neamţ. Elevii din Neamţ care au absolvit clasa a XII-a şi au susţinut săpătămâna trecută probele scrise în cadrul Bacalaureatului aşteaptă cu mari emoţii notele care vor fi afişate pe edu.ro.
Rămâneţi pe WOWbiz pentru a afla unde sunt afişate rezultate BAC 2018 Neamţ .
Potrivit regulamentului Ministerului Educaţiei Naţionale, primele rezultat vor fi afişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro
pe data de 4 iulie, până la ora 12:00. Cei care sunt nemulţumiţi de note şi cred că ar fi meritat mai mult, pot depune contestaţii până la ora 16:00. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 9 iulie.
Anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat peste 136.000 de absolvenţi de liceu. Prima zi de examen a fost pe 25 iunie, la Limba şi literatura română.
A doua zi de probe scrise a fost dedicată examenului la limba maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană).
Miercuri, pe 27 iunie, s-a susţinut proba la alegeri. Elevii au ales între Istorie şi Matematică. Ultima probă a fost joi, 28 iunie, la materia de profil.
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Regulile examenului
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Candidaţii au intrat în sălile de examene între 7:30 şi 8:30. Imediat după ce au fost prezentate subiectele, în jurul orei 9:00, elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a răspunde la întrebări.
Elevii au avut voie la examene doar cu instrumente de scris cu cerneală albastră sau pixuri cu pastă de aceeaşi culoare.
Pentru scheme şi desene a fost voie doar cu creion negru.
Accesul în săli cu dispozitive electronice precum smartphone-uri sau tablete şi orice alte tipuri de gadgeturi prin care se poate comunica a fost interzisă. Nu a fost voie în sală nici cu manuale, dicţionare, notiţe şi alte însemnări.
Cei care sunt prinşi că încalcă regulile nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a
competenţelor lingvistice şi digitale.
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Când va fi sesiunea de toamnă
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Cei care nu au trecut examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară mai au o şansă în sesiunea de toamnă. Pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie.
Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie.
Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele se afişează pe 1 septembrie, iar în aceeaşi zi, până la ora 16:00 se pot depune contestaţiile.
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Elevii merituoşi vor primi diplome de merit
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat 2018, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină minim nota 5 la fiecare dintre acestea şi să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2018 au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Câţi au promovat anul trecut la nivel naţional
Rezultate BAC 2018 Neamţ . Anul trecut, rata de promovabilitate în sesiunea de vară a Bacalaureatului a fost de 72,9%. Au fost depuse peste 42.000 de contestaţii, iar după rezolvarea acestora, rata de promovabilitate a crescut cu 1,5%.
Au promovat aproape 94.000 de candidaţi din cei aproximativ 128.000 prezenţi la examene. S-au înscris 135.513 absolvenţi de liceu. În funcţie de anul şcolar în care au absolvit studiile liceale, 88.311 de candidaţi promovaţi provin din promoţia 2016- 2017 (79,2% rata de reuşită), iar 5.329 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (31,4% rata de reuşită). Numărul mediile de 10 a ajuns la 126.
La nivel naţional, cele mai ridicate procente de promovare, peste 83%, s-au înregistrat în judeţele Bacău, Sibiu, Iaşi şi Cluj. În Capitală, rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 75,83% în prima sesiune. Judeţele cu cele mai slabe rezultate au fost Ilfov (44,31% rata de promovabilitate) şi Giuriu (51,96%).
Cele mai mari medii au fost la liceele teoretice, iar cele mai mici, la cele cu profil tehnologic. Tot anul trecut, având în vedere mediile mici la liceele tehnologice, ministrul Educaţiei de atunci, Liviu Pop, vorba despre posibilitatea de a se introduce un bacalaureat profesional. Acesta dădea ca exemplu sistemul educaţional din Franţa, acolo unde există trei tipuri de bacalaureat.