Rezultate BAC 2021. UPDATE: Rezultatele (înainte de contestații) pentru prima sesiune, au fost publicate AICI

Edu.ro Rezultate BAC 2021
Edu.ro Rezultate BAC 2021

Rata cumulată de promovare la BAC 2021, înainte de contestații, este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut, când a fost 62,9%, anunță Ministerul Educației într-un comunicat.

Pentru promoția 2020-2021, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea

iunie-iulie 2020 – 25%).

Per total, au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Pentru a afla notele primite la probele scrise de la BAC 2021 în primul rând trebuie să intri pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Acolo trebuie să introduci codul pe care le-ai primit în cadrul probelor scrise. După aceea, poţi accesa notele la BAC 2021. De asemenea, acolo se pot vedea şi mediile pe judeţe. 

Rezultate BAC 2021 Edu.ro. Luni, la ora 12:00, pe Edu.ro, se vor afişa rezultatele la BAC 2021. Tot în aceeaşi zi se pot depune şi contestaţiile, urmând ca afișarea rezultatelor finale să se facă pe data de 9 iulie.

Pentru a afla rezultatele la BAC 2021 în primul rând trebuie să intri pe site-ul  bacalaureat.edu.ro. Acolo trebuie să introduci codul pe care le-ai primit în cadrul probelor scrise.

După aceea, poţi accesa notele la BAC 2021.

Şi în acest an, rezultatele la BAC 2021 vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat.

Citeste si: Edu.ro Rezultate BAC 2021. Ierarhia pe judeţe. Iată notele la Bacalaureat 2021

Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art.

6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD/GDPR).

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anul trecut, rata de promovare la Bacalaureat 2020, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64.5%. Este o creștere față de 62,9%, cât era înainte de contestații, dar rămâne cea mai mică din ultimii șase ani.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

Citeste si: Rezultate BAC 2021: Notele elevilor pe judeţe, publicate pe bacalaureat.edu.ro

Astfel, din totalul celor 147.794 de candidați prezenți, au promovat 95.399 de candidați: 87.887 candidați aparțin promoției 2020 (comparativ cu 84.833 de candidați reușiți în promoția anului trecut), iar 7.512 provin din promoțiile anterioare (în creștere, comparativ cu 4.383 de candidați reușiți în 2019). Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 307.

Dintre cei 155.639 de candidați înscriși, s-au prezentat 147.794 de candidați (120.627 de candidați din promoția curentă, respectiv 27.167

de candidați din promoțiile anterioare

Citeste si: Rezultate BAC 2021: Notele elevilor pe judeţe, publicate pe bacalaureat.edu.ro

Mulți dintre elevii de liceu înscriși în sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat de anul acesta au terminat încă de miercuri examenele scrise, după ce au susținut ultima probă, respectiv cea la alegere a profilului și specializării.

Când se vor afișa rezultatele la BAC 2021 pe Edu.ro?

Însă, pentru o parte dintre candidați, ultima probă scrisă la Bacalaureat 2021, mai exact cea la limba maternă, are loc astăzi, 1 iulie.

Astfel, după stresul și emoțiile puternice acumulate în zilele de examen, liceeni vor afla primele rezultate ale examenului de Bacalaureat pe 5 iulie, până la ora 12:00.

Notele de la examenul de Bacalaureat 2021 se vor afișa la centrele de examen, dar și pe site-ul Ministerului educației, respectiv edu.ro.

Rezultate BAC 2021: Când se afişează notele?
Rezultate BAC 2021: Când se afişează notele?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: EDU.ro Rezultate Evaluare Naţională 2021. Scrie CODUL TĂU pe evaluare.edu.ro 2021 şi află ce notă ai luat!

Când pot depune absolvenții de liceu contestațiile la examenul de Bacalaureat 2021?

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației pentru examenul de Bacalaureat 2021, contestațiile se pot efectua tot pe 5 iulie, în intervalul orar: 12:00 și 18:00. Astfel, în acest interval orar, liceeni nemulțumiți de rezultatele pe care le-au obținut la examene pot depune contestații.

Astfel că, rezolvarea contestațiilor va fi gata de marți, 6 iulie, până vineri, 9 iulie, iar rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi transmise elevilor tot pe 9 iulie.

De asemenea, în acest an, liceenii au susținut probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat în starea de alertă cauzată de pandemia de COVID-19. Și totodată, conform regulilor de protecție sanitară împotriva virusului SARS Cov-2, candidații au purtat măști de protecție în sălile de examen și au fost așezați astfel încât să se respecte regula distanțării fizice între ei. Însă, în acest an nu a mai fost necesar să se efectueze triajul epidemiologic la intrarea în centrul de examinare. Totodată, au fost eliminate panourile de plexiglas din interiorul sălilor de examen.

Rezultate BAC 2021: Când se afişează notele?
Rezultate BAC 2021: Când se afişează notele?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Barem Română BAC 2021: Subiectele rezolvate pentru profil uman şi real

În plus, în acest an, tot din cauza pandemiei de Coronavirus au fost făcute și câteva modificări în programă, deoarece timp de câteva luni, elevii au făcut cursuri exclusiv online. Astfel, Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat încă din luna februarie că atât programa de la Evaluarea Națională, cât și cea de la Bacalaureat vor fi adaptate „la realitățile acestui an”.

„Sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare Pe 17 iunie, demnitarul spunea că, deși are emoții referitoare la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an, este totuși optimist, ținând cont de notele obținute la simulări. Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare pentru Capacitate şi Bacalaureat. E punctul de care mă agăţ, au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, pentru un post Tv.

Citeste si: BAC 2021. Cum se calculează media finală la examenul de Bacalaureat și care este nota minimă pentru promovare

Astfel, elevii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune din iunie, se pot înscrie la a doua sesiune, care este programată în perioada august-septembrie. Totodată, înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 vor avea loc între 19 și 26 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si