Rezultate BAC 2023 toamnă: Când se afișează notele?

BAC de toamnă 2023.  Ministerul Educației a anunțat că, la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2023, desfășurată miercuri, 16 august, au fost prezenți 14.971 de candidați din cei 17.621 de candidați care și-au exprimat opțiunea de a susține această probă.

Rezultate BAC 2023 toamnă: Când se afișează notele? La prima probă din BAC-ul de toamnă nu s-au prezentat 2.629 de candidați, iar 21 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă!

Rezultate BAC 2023- calendarul probelor și afișarea notelor

Rezultate BAC 2023 toamnă.  Subiectele și baremul de corectare pentru proba la Limba română au fost publicate la ora 15:00 pe  site-ul de profil, conform procedurii.

Următoarele probe scrise sunt programate astfel:

  • Joi, 17 august:  Proba obligatorie a profilului- proba E.c)

  • Vineri, 18 august:  Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)

  • Luni, 21 august:  Limba și literatura maternă- proba E.b).

Rezultate BAC 2023 toamnă: Când se afișează notele?

Rezultate BAC 2023 toamnă: Când se afișează notele?

Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7- 11 august.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare( Regulamentul general privind protecția datelor- GDPR ),  va avea loc în data de 25 august  (până la ora 12:00).

Rezultate BAC 2023 toamnă. Rezultatele finale, pe 29 august

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00- 18:00,  atât în format standard/letric, cât și electronic.

Candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale   vor fi comunicate marți, 29 august.

Nota minimă de promovare- pentru fiecare probă- este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

Rezultate BAC 2023 toamnă. Premiera anunțată de EDU.ro

EDU.ro a anunțat că, începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat,  Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată  a lucrărilor candidaților. 

Acest proces  nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si