Rezultate contestații BAC 2022: La ce oră se afişează notele finale?
Rezultate contestaţii BAC 2022. Rezultatele finale de la Examenul Național de Bacalaureat au fost publicate vineri, pe 1 iulie. Primele rezultate s-au afișat pe 27 iunie, zi în care candidații nemulțumiți de note au putut depune contestații.
Rezultate contestații BAC 2022. După publicarea primelor rezultate de la Bacalaureat 2022 au fost depuse 49.091 de contestații cu 6.889 mai puține față anul trecut.
După afișarea primelor rezultate de la Bacalaureat, absolvenții nemulțumiți de note au putut depune în aceeași zi contestații.
Potrivit calendarului de organizare a Examenului de Bacalaureat 2022 soluționarea contestațiilor a avut loc în perioada 28-30 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate astăzi, 1 iulie.
Notele finale pot fi consultate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele unităților de învățământ!
„Numărul contestaţiilor este deja cunoscut, 49.115 contestaţii, anul acesta, faţă de 55.980 anul trecut”, a spus ministrul Cîmpeanu, el arătând că în continuare au fost schimbate foarte multe note.
”Este vorba de 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate în urma contestaţiilor. 2.752 de note au rămas nemodificate”, a mai spus el.
Dacă în urma rezolvării contestațiilor diferența dintre notele evaluatorilor este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără a fi rotunjită.
Aceasta va fi ulterior înregistrată în catalogul de Bacalaureat.
Dacă diferența dintre notele evaluatorilor este mai mare de un punct se va proceda astfel:
președintele comisiei nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;
după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se semnează de către evaluatori;
președintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale.
Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare și semnează, potrivit edupedu.ro.
Condiții pentru promovarea Examenului Național de Bacalaureat 2022
Pentru a fi declarat promovat la examenul de bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească mai multe condiții.
- recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;