Rezultate Evaluare Națională 2022.  Rezultatele la Evaluarea Naţională a fost publicate pe http://evaluare.edu.ro/. 

Pentru a verfica ce notă ai luat trebuie să introduci aici codul candidatului

UPDATE: Declarații făcute de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

„Numărul mediilor de peste 5 este la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 82%, 122.166

de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații.(...) „Anul trecut am avut 76,8%, deci cu 5,5% mai puțin", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă. 

La Limba și literatura română rezultatele sunt mai bune față de anul trecut, notele de peste 5 fiind de 85,9%, față de 84% anul trecut.

Rezultate favorabile se înregistrează și la matematică, unde notele peste 5 sunt 77,5%, față de 67,4% anul trecut.

„Am avut prezenți 144.494, cu 25.000 mai mult decât anul trecut", a mai completat ministrul Educației.

Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională (EN VIII) în perioada 14- 17 iunie 2022. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate la ora 10:30, pe evaluare.edu.ro/.

Ssinteză a rezultatelor înregistrate

* 155.561 de elevi înscriși (numărul este superior totalului de elevi înscriși în anii 2016, 2017, 2018, 2019, iar în raport cu anul trecut se constată un+ 24.000 de candidați)

* 144.494 de elevi prezenți (95,5%); Rata de prezență (in raport cu numărul de elevi înscriși) a fost, de asemenea, foarte bună (cea mai mare din ultimii 5 ani).

* Numărul notelor peste 5 este la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani.

* Rata mediilor peste sau egale cu 5 este 82,3% (122.166 elevi), în creștere semnificativă față de anul trecut (76,8%- 94.660 de elevi)

* La proba de Limba și literatura română, rata notelor peste sau egale cu 5 este 85,9% (127.920 de elevi), comparativ cu 84% (103.836 de elevi)- anul trecut.

* La Matematică, rata notelor peste 5 este 77,5% (115.126 de elevi), comparativ cu 67,4% (83.145 de elevi)- anul trecut.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

* La proba de Limba şi literatura maternă, 8.901 candidaţi (96,1% versus 95,9% în 2021) au obținut note peste sau egale cu 5,

6 elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Rezultatele au fost publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui

Rezultatele au fost publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat.

Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor- GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00- 19:00) și vineri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 iunie.

 Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2022 vor apărea astăzi. Așadar, candidații de la Evaluarea Națională vor afla astăzi notele de la cele două probe. Primele rezultate se vor afișa până în ora 14:00.

Rezultate Evaluare Națională 2022 Edu.ro

Rezultate Evaluarea Națională 2022: unde vor fi publicate online notele?

Unde se publică notele de la Evaluarea Națională 2022?

Pe 23 iunie vor apărea primele rezultate, iar până pe 24 iunie, la ora 12:00 candidații nemulțumiți pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe date de 30 iunie 2022, după soluționarea contestațiilor.

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale 2022 așteaptă în aceste zile nerăbdători să afle primele rezultate la Evaluarea Națională. Ținând cont de fapt că Ministerul Educației a afișat baremul de corectare atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică, candidații de la Evaluarea Națională și-au putut aproxima notă și așteaptă afișarea rezultatelor oficiale.

Citeste si: Rezultate Evaluare Națională 2022: La ce oră se publică notele pe EDU.ro? Ierarhia mediilor la Română şi Matematică

Afișarea primelor rezultate, înainte de contestații, se va face pe site-ul Evaluării Naționale realizat de Ministerul Educației evaluare.edu.ro, dar și la centrele de examen.

Astfel, comunicarea rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat, elevii utilizând codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primă, la prima probă susținută de aceștia.

Rezultate Evaluare Națională 2022 Edu.ro

Rezultate Evaluarea Națională 2022: unde vor fi publicate online notele?

Cum pot fi depuse contestațiile?

Contestațiile la Evaluarea Națională 2022 pot fi depuse la centrele de examen pe 24 iunie 2022, între orele 08.00 și 12.00.

Candidații care depun fizic sau transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că notă acordată că urmare a soluționării contestației poate modifică, după caz, notă inițială, prin creștere sau descreștere. 

Citeste si: Rezultate Evaluare.EDU.ro 2022: Notele pe judeţe

Candidații care vor să depună contestații trebuie să completeze și să semneze o cerere care conține și o declarație-tip, în care elevii menționează faptul că au luat la cunosțință că nota acordată în urma soluționării contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota acordată la prima corectură. Declarația-tip trebuie semnată de părinți sau de reprezentanții legali ai acestora.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Rezultate Evaluare Națională 2022 Edu.ro

Rezultate Evaluarea Națională 2022: unde vor fi publicate online notele?

Cum se calculează media de admitere la liceu?

Potrivit anexei nr.1 a ordinul MECTS nr. 4802/31.08.2010, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, media generală se calculează după formula    MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN,    unde:

MA= media de admitere

ABS= media generală de absolvire a claselor a Va – a VIII-a;

EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2022: Mediile pe judeţe. Când se afişează notele şi cum se depun constestaţiile?

Media de la Evaluarea Națională este într-un procent de 80%, iar cea din clasa V-VIII este de 20%.

Astfel, cu câte notele de cele două probe și mediile anilor de studii sunt mai mari, cu atât mai multe candidații pot avea șanse mai mari să intre la liceul la care vor.

Media generală la Evaluarea Națională se va calcula ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără să fie rotunjită, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Media generală de la examenul de Evaluare Națională va fi calculat indiferent dacă nota sau notele din cadrul celor două probe sunt mai mici de nota 5.

Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

Citeste si: Evaluarea Naţională 2022. Când vor fi afișate primele note?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si