UPDATE: Au fost publicate rezultatele la Evaluare Națională 2023, care pot fi consultate pe evaluare.edu.ro/Evaluare

Rezultatele la Evaluarea Naționale 2024 se vor afișa miercuri, 3 iulie,  până la ora 14:00, conform calendarului Ministerului Educației.

Rezultatele Evaluării Naționale 2024

Rezultatele Evaluării Naționale 2024 urmează să fie anunțate pe data de 3 iulie, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. Elevii vor putea vedea notele obținute la probele de Limba și literatura română, Matematică și, după caz, Limba maternă, accesând platforma oficială dedicată rezultatelor.

Ce trebuie să facă elevii pentru a-și vedea notele

Pentru a-și vedea notele la Evaluarea Națională 2024, elevii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

  1. Accesarea platformei oficiale: Elevii și părinții trebuie să acceseze site-ul oficial al Ministerului Educației: evaluare.edu.ro
  2. Introducerea datelor personale: Pe platformă, vor fi necesare introducerea codului unic primit la examenul la Română și să selecteze județe în care au susținut Evaluarea.
  3. Verificarea notelor: După aceea, elevii vor putea vedea notele obținute la fiecare probă în parte, precum și media obținută

Când se depun contestațiile?

Pentru elevii care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute, există posibilitatea de a depune contestații. Contestațiile se pot depune în aceeași zi în care s-au afișat rezultatele, adică pe 3 iulie, între orele 16:00 și 19:00, și pe 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2024: Când și cum se afișează notele?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Procesul de depunere a contestațiilor implică următorii pași:

  1. Completarea cererii de contestație: Elevii trebuie să completeze o cerere standard de contestație, disponibil fie online, fie la unitatea de învățământ.
  2. Depunerea cererii: Cererea trebuie depus la secretariatul școlii unde elevul a susținut examenul sau transmis prin mijloace electronice, conform indicațiilor furnizate de școală.

Elevii care depun sau transmit contestațiile completează, semnează și depun sau transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții sau de reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele la Evaluare Națională 2024 se afișează pe 3 iulie

Rezultatele la Evaluare Națională 2024 se afișează pe 3 iulie

[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce oră se afișează rezultatele la Evaluare Națională 2024?

Rezultatele finale se afișează în data de 9 iulie

După reevaluarea lucrărilor pentru care s-au depus contestații, rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2024 vor fi afișate pe data de 9 iulie. Aceste rezultate vor fi definitive și în baza lor se va calcula media de admitere la liceu. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si