Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost publicate pe EDU.ro. În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,90% (94.629 de candidați), în creștere cu 0,10% (103 candidați) față de rezultatele inițiale (76,80%).

Rezultatele finale la Evaluarea Națională. A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală 10: de la 120 la 132 (+12), potrivit EDU.ro.

Citeste si: Rezultate finale evaluare.edu: Notele la Evaluarea Naţională după contestaţii

Rezultatele finale la Evaluarea Națională. Anunțul de pe EDU.ro

Ministerul Educației a publicat astăzi, 4 iulie, pe  site-ul dedicat,  evaluare.edu.ro, r ezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22- 25 iunie 2021).

REZULTATELE FINALE la Evaluarea Națională pe fiecare județ pot fi văzute aici

La proba de  Limba și literatura română 103.805 candidați (84%)  au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia,  482 de candidați au obținut nota 10 (+15 în raport cu prima afișare).

Citeste si: Rezultate bacalaureat.edu 2021: Scrie CODUL TĂU aici şi află ce notă ai luat

La  Matematică 83.129 de candidați (67,40%)  au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia,  1.505 candidați au obținut note de 10  ( +66   în raport cu prima afișare).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La  Limba și literatura maternă, 7.619 candidați (95,9%)  au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar  123 de candidați au obținut note de 10 (numărul notelor de 10 a rămas nemodificat).

REZULTATELE FINALE la Evaluarea Națională pe fiecare județ pot fi văzute pe link-ul de mai sus

Citeste si: Top licee Bucureşti 2021

Rezultatele finale la Evaluarea Națională. 23% dintre elevi au luat medii sub 5!

Au fost înregistrate 20.268 de contestații, în creștere, comparativ cu anul trecut (15.275), dar cu valori inferioare față de anii anteriori: 2019- 21.509 contestații, respectiv 2018- 23.761 de contestații.

Rata de participare a fost de 93,9%: 123.122 de candidați prezenți (dintr-un total de 131.179 de absolvenți înscriși).  Dintre aceștia, 28.493 de candidaţi (23,10%) au obţinut medii mai mici decât 5 (cinci). Au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă 5 elevi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Rezultatele finale la Evaluarea Nationala, publicate pe edu.ro[Sursa foto: Pixabay]

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în  etapa specială, care începe luni 5 iulie  (calendarul complet este disponibil  aici). În acest scop s-au înscris peste 60 de candidați.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Rezultate contestaţii Evaluare Naţională 2021: Notele finale, pe Edu.ro

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă  de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an,  completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16- 22 iulie. R epartizarea computerizată  a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de  24 iulie.

Un raport detaliat privind rezultatele finale consemnate în acest an la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a este disponibil  aici.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si