Close sidebar
Close sidebar

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost publicate pe EDU.ro. Peste 12.500 de note, majorate după contestații

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost publicate pe EDU.ro. Peste 12.500 de note s-au majorat după contestații, iar aproape 6.000 au scăzut – rezultatele finale de la Evaluarea Națională

Razvan Ilie,

Ministerul Educației a publicat astăzi, 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale [Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost publicate pe EDU.ro. În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,90% (94.629 de candidați), în creștere cu 0,10% (103 candidați) față de rezultatele inițiale (76,80%).

Rezultatele finale la Evaluarea Națională. A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală 10: de la 120 la 132 (+12), potrivit EDU.ro.

Citeste si: Rezultate finale evaluare.edu: Notele la Evaluarea Naţională după contestaţii

Rezultatele finale la Evaluarea Națională. Anunțul de pe EDU.ro

Ministerul Educației a publicat astăzi, 4 iulie, pe  site-ul dedicat,  evaluare.edu.ro, r ezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22- 25 iunie 2021).

REZULTATELE FINALE la Evaluarea Națională pe fiecare județ pot fi văzute aici

La proba de  Limba și literatura română 103.805

candidați (84%)  au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia,  482 de candidați au obținut nota 10 (+15 în raport cu prima afișare).

Citeste si: Rezultate bacalaureat.edu 2021: Scrie CODUL TĂU aici şi află ce notă ai luat

La  Matematică 83.129 de candidați (67,40%)  au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia,  1.505

candidați au obținut note de 10  ( +66   în raport cu prima afișare).

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La  Limba și literatura maternă, 7.619 candidați (95,9%)  au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar  123 de candidați au obținut note de 10 (numărul notelor de 10 a rămas nemodificat).

REZULTATELE FINALE la Evaluarea Națională pe fiecare județ pot fi văzute pe link-ul de mai sus

Citeste si: Top licee Bucureşti 2021

Rezultatele finale la Evaluarea Națională. 23% dintre elevi au luat medii sub 5!

Au fost înregistrate 20.268 de contestații, în creștere, comparativ cu anul trecut (15.275), dar cu valori inferioare față de anii anteriori: 2019- 21.509 contestații, respectiv 2018- 23.761 de contestații.

Rata de participare a fost de 93,9%: 123.122 de candidați prezenți (dintr-un total de 131.179 de absolvenți înscriși).  Dintre aceștia, 28.493 de candidaţi (23,10%) au obţinut medii mai mici decât 5 (cinci). Au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă 5 elevi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Rezultatele finale la Evaluarea Nationala, publicate pe edu.ro [Sursa foto: Pixabay]

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în  etapa specială, care începe luni 5 iulie  (calendarul complet este disponibil  aici). În acest scop s-au înscris peste 60 de candidați.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Rezultate contestaţii Evaluare Naţională 2021: Notele finale, pe Edu.ro

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă  de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an,  completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16- 22 iulie. R epartizarea computerizată  a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de  24 iulie.

Un raport detaliat privind rezultatele finale consemnate în acest an la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a este disponibil  aici.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI