UPDATE  Rezultate parțiale: 

D. FRITZ- 49,66%
N. ROBU- 37,71%
I. SÎRBU- 4,31%
M. VASILE- 2,24%

UPDATE  Ultimele rezultate ale exit-poll-ului din Timișoara îl poziționează pe Dominic Fritz pe primul loc, cu 49,75% din voturi. Pe locul doi s-a clasat Nicolae Robu,

care a obținut 37,57%. 

Rezultate exit-poll Timișoara 2024. Primele calcule ale politicienilor din orașul de pe malul Begăi arată că actualul primar USR Dominic Fritz ar fi obținut un nou mandat de primar, însă rezultatele parțiale și finale vor veni în cursul dimineții de luni, 10 iunie.

Citește și: Rezultate exit-poll Craiova 2024. Cine este noul primar al orașului din Oltenia

Rezultate exit-poll Timișoara 2024. Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care a candidat pentru cel de-al doilea mandat din partea Alianţei Dreapta Unită, a declarat că este încrezător că ”Timişoara a ales să meargă înainte”.

Dominic Fritz a precizat că, potrivit numărătorii paralele pe care o face echipa sa, are 49% dintre voturile exprimate în 45 din cele 207 secţii organizate în Timişoara, în timp ce principalul său contracandidat, fostul primar PNL Nicolae Robu, a primit 35 la sută.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„După aceste rezultate, Dominic Fritz a câştigat 49 la sută, iar Nicolae Robu, 35 la sută.

Bineînţeles că acest rezultat încă se poate mişca, într-o direcţie sau alta, dar cert este că astăzi stăm în faţa timişorenilor ca învingători. Astăzi, timişorenii au dat un vot să mergem înainte, să investim în educaţie şi să ne asigurăm că fiecare copil din Timişoara are acces la o infrastructură de educaţie de calitate”, a spus primarul în funcţie, la Antena 3.

Şi Alin Nica, candidatul ADU pentru un nou mandat la CJ Timiş, s-a arătat încrezător în victorie.

Rezultate exit-poll Timișoara 2024. "Timişoara a ales să meargă înainte"

”Din toate semnalele pe care le avem suntem încrezători că Timişoara a ales să meargă înainte", a declarat Dominic Fritz.

"În ciuda tuturor calomniilor, atacurilor, dezinformîrilor, timişorenii astăzi au arătat discernământ, timişorenii au onorat cu votul lor munca dusă în ultimii 4 ani şi au spus foarte clar că acest oraş va merge în continuare pe un drum european. Au spus că acest oraş va alege mereu între minciună şi adevăr, va alege mereu adevărul, între lumină şi întuneric vor alege mereu lumina şi Timişoara a arătat astăzi că da, PSD poate fi învins”, a scris actualul edil al orașului din Banat.

Dominic Fritz a apreciat că, deşi nu are încă rezultate oficiale este încrezător că şi Alin Nica va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean.

”Deşi încă nu avem rezultatele nici pentru CJ sunt ferm convins că stau nu doar lângă actualul ci şi viitorul preşedinte al CJ, Alin Nica. Suntem încrezători că în judeţul Timiş, ADU a câştigat şi Consiliul Judeţean şi Primăria. Dar acest discurs nu este încă un discurs de victorie, încă avem câteva secţii în care se votează, sunt cozi, le transmit celor care încă votează, nu plecaţi acasă, votul vostru este important şi preşedinţii de secţii au obligaţia să vă lase să voraţi. Fiţi vigilenţi, vrem ca fiecare vot să fie numărat”, a mai declarat Fritz.

Alin Nica, candidatul ADU la Consiliul Judeţean, a spus că este încrezător că alianţa are o victorie la Consiliul Judeţean, la Primăria Timişoara şi la Primăria Lugoj.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Ne aflăm în faţa unei mari victorii, suntem încrezători că avem deja o victorie la Primăria Timişoara, la Primăria Lugoj şi bineînţeles o victorie la preşedinţia CJ. Sigur, se votează încă, apoi urmează numărarea voturilor, rog reprezentanţii noştri să fie vigilenţi, am avut câteva episoade pe parcursul zilei care le-au făcut să ne ridicăm semne de întrebare privind onestitatea competitirilor politici. Suntem încrezători că vom avea majoritate şi la CL şi la CJ”, a spus Nica.

Dominic Fritz, un nou mandat la primaria Timisoarei?

Dominic Fritz, un nou mandat la primaria Timisoarei?

[Sursa foto: Facebook]

Cine au fost candidații la Primăria Timișoara

Bătălia s-a dat între actualul primar, Dominic Fritz, susținut de Alianței Timișoara Unită (USR, Forța Dreptei, PMP și UDMR) și candidatul Alianța PSD-PNL, Nicolae Robu, primar al Timișoarei în perioada 2012-2020.

Ceilalți candidați pentru funcția de primar au fost:

- Marian Constantin Vasile (independent), fost membru PNL și fost administrator public, Cristian Moş (independent), actualul vicepreședinte al CJ Timiș, ales pe listele USR, Raul Olajos (REPER) – fost aliat al celor de la USR, Ana Baş Marcela (S.O.S. România), Dumitru Moroianu (Partidul România Mare), Daniel Marius Coraş (Partidul România Puternică), Ilie Sîrbu (AUR), fost consilier al viceprimarului liberat Cosmin Tabără, și Florin Jianu (Partidul Alianța Național Țărănistă).

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si