Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de elevii claselor a XII-a la simularea pentru bacalaureat. Elevii s-au străduit ceva mai mult față de cei de anul trecut, astfel că la limba română rata de promovare a fost în creștere cu peste 10%. Aproape 300 de elevi au obținut nota 10, în timp ce peste 26.000 de elevi au obținut între 5 și 5,99.

Citește și: Perle simulare BAC 2023: „Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia”

67,6% de elevi au obținut note de trecere la proba obligatorie

La matematică sau istorie rata de promovare a fost în creștere cu 8% față de anul trecut, atunci când 59,7% elevi au promovat. Peste 1.000 de elevi au obținut nota 10, în timp ce 1.174 au obținut nota 7. Rata de promovare la proba la alegere a profilului este de 71,3% mai mare față de anul 2022, atunci când 70,92% s-au putut mândri că au trecut.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Notele obținute la simularea de bacalaureat nu se trec în catalog, decât dacă elevul își dorește acest lucru.

Când încep probele scrise la bacalaureat

Examenul de Bacalaureat va începe pe 12 iunie, cu evaluarea competențelor, iar pe 26 iunie elevii de clasa a XII-1 vor susține prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română. Primele rezultate ale examenului vor fi publicate pe 3 iulie, iar rezultatele finale pe 7 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si