UPDATE 22:45:  Primele rezultate parțiale o arată câștigătoare pe Maia Sandu, care conduce cu peste 35%. Pe locul 2 se clasează Alexandr Stoianoglo, cu 29.54 de procente dintre voturile exprimate.  

maia sandu, republica moldova, alegeri moldova, referendum ue

Rezultate înregistrate de CEC la 22:40. 

[Sursa foto: CEC]

În ceea ce privește referendumul pentru UE, din rezultatele afișate până acum de către Comisia Electorală Centrală, 44.02% dintre alegători au votat DA, iar 55.98% NU.

Precizăm că aceste rezultate se schimbă de la un minut la altul, pe măsură ce voturile moldovenilor sunt numărate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Trendul șocant de pe TikTok care ia amploare în România: Adolescenții se comportă ca animalele. Cum explică psihologii- antena3.ro

Citeste si: Istoricul Armand Goșu: “Dacă eu, la Kremlin, m-aș gândi să destabilizez România, aș face-o prin Moldova”- wowbiz.ro

maia sandu, republica moldova, alegeri moldova, referendum ue

Rezultate înregistrate de CEC la 22:40. 

[Sursa foto: CEC]

UPDATE 22:10: Aproximativ 1 478 953 de cetățeni, adică 49,89% dintre alegătorii înscriși în listele electorale, au votat în cadrul referendumului constituțional până la ora 21:00. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală din Moldova în briefingul de la ora 22:00. Pentru ca modificările din Constituție să se aplice, cel puțin jumătate din cei care s-au prezentat la urne trebuiau să voteze „DA”.

ȘTIRE INIȚIALĂ: A fost o zi foarte importantă pentru moldoveni, care au ales duminică, 20 octombrie, cine va fi președintele țării pentru următorii ani. Până la ora 21:00, atunci când s-au închis urnele în Republica Moldova, a fost înregistrată o prezență record, de peste 51%.

Cea mai mare prezență la vot de pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrată în Chişinău, Donduşeni şi Ocni.

Nici moldovenii din diaspora nu s-au lăsat mai prejos și au ieșit în număr mare la vot. Pentru că la ora 21:00, atunci când trebuia să se închidă toate secțiile de vot, erau încă mulți oameni la coadă, activitatea a 4 secții din România a fost prelungită cu o oră, respectiv 2 ore. Mai exact, cele trei secții de votare din București mai sunt deschise până la ora 23:00, iar secția din Brașov până la ora 22:00.

Și două secții de votare din Moscova și-au prelungit programul până la ora 23:00.

Știre în curs de actualizare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si