UPDATE ora 11:00- Rezultatele la Titularizare 2023 s-au publicat. Notele pot fi consultate pe titularizare.edu.ro

Mai mult de jumătate dintre candidaţii la examenul de titularizare pentru ocuparea unor posturi didactice în învăţământul preuniversitar au obţinut note sub 7, o treime dintre ei au note între 5 şi 7, iar 127 de participanți au obținut nota 10. 

Azi se afișează rezultatele de la Titularizare 2023. Notele obținute vor fi publicate pe EDU.RO. Tot azi, vor fi depuse și contestațiile pentru candidații nemulțumiți de notă. 

Citește și: Titularizare 2023. Când se depun contestațiile? Model de cerere!

Proba scrisă de la examenul de Titularizare a avut loc miercuri, 12 iulie, unde s-au înscris aproape 32.000 de candidați. În acest an, doar proba teoretică a acestui examen s-a susținut, ceea ce face a fi cea mai importantă probă pentru angajare. Sunt disponibile, la nivel național, 6.387 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată: 5.945 în mediul urban şi 1.342 , anunțul fiind făcut de Ministerul Educației.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Rezultate Titularizare 2023. Consultă online notele pe județe pe EDU.ro

Rezultate Titularizare 2023: Condiții de promovare

Condiția pentru a obține statutul de profesor titular este cea de a trece acest examen cu minimum nota 7 (șapte), pentru a obține angajarea pe perioadă nedeterminată, iar pentru perioadă determinată, aceștia trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci). 

Citește și: Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare a fost de peste 83%. Anunțul făcut de ministerul Educației

Cele mai căutate posturi sunt cele de educatoare/profesor pentru învățământul preşcolar cu predare în limba română și posturile de educatoare/profesor pentru învățământul primar cu predare în limba română. Printre materiile predate în gimanzaiu și liceu, preferatele candidaților înscriși la examenul de titularizare sunt educația fizică și sportul, limba și literatura română și limba și literatura engleză.   

Lista completă a posturilor disponibile din acest an

Potrivit  edupedu, lista este grupată în 3 categorii:

  • Posturi complete cu viabilitate de cel puțin 4 ani
  • Posturi complete cu viabilitate sub 4 ani
  • Posturi incomplete

Cu o lună înainte de proba scrisă a concursului de Titularizare 2023,   Ministerul Educației a modificat, prin ordin de ministru, metodologia pentru mobilitatea profesorilor. Probele practice/orale se evaluează prin calificative „Admis/Respins”.

Contestațiile pot fi depuse azi, până la ora 21:00, dar și mâine, până la ora 12:00

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice în data de 18 iulie, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00, după modelul de mai jos. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În contestație, candidatul trebuie să precizeze următoarele informații:

  • județul
  • numărul și denumirea centrului de concurs
  • numele, inițiala tatălui, prenumele, CNP
  • disciplina la care a susținut proba scrisă în cadrul concursului
  • nota contestată
  • adresa de e-mail
  • numărul de telefon
  • denumirea uneia dintre instituțiile/unitățile de învățământ absolvite.

Contestația va fi însoțită obligatoriu de copia cărții de identitate. Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați. 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si