Au fost publicate primele rezultate la proba scrisă a examenului de titularizare în învățământ de Ministerul Educației în mediul online, pe platforma concursului, dar și în incinta inspectoratelor școlare în cursul zilei de marți, ora 12:00.

Rezultatele examenului de titularizare 2024 se pot vedea aici- titularizare.edu.ro.

Candidații au stat cu sufletul la gură până acum, unii dintre ei încercându-și norocul de mai multe ori până la această sesiune de examene.

Prima probă a examenului a constat într-o probă practică sau într-o inspecție la clasă, iar proba scrisă a avut loc miercuri, pe data de 17 iulie. Vreme de 4 ore, viitorii potențiali profesori au încercat să rezolve subiectele pentru care s-au pregătit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede- wowbiz.ro

Citeste si: Camere de viteză, montate pe autostrăzi. Cum vor primi șoferii români amenzile rutiere. Ministrul Transporturilor: „Eu am pățit”- antena3.ro

Pentru a obține un post de profesor titular, cu angajare pe o perioadă nedeterminată, un candidat trebuie să obțină el puțin nota 7. În cazul în care candidații nu reușesc să atingă acest prag, cei care obțin minim nota 5 vor putea profesa ca profesori suplinitori, pe o perioadă determinată.

Anul acesta, dintre cei 28 468 candidați care au susținut examenul de titularizare, 11 928 au reușit să obțină note peste 7, iar 74 dintre ei au fost notați cu 10.

Față de sesiunea trecută de examene, s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de candidați care au reușit să ia peste 7.

Pe postul de profesori suplinitor se încadrează 10 629 de candidați, care au obținut note între 5 și 6.99. Și în acest caz se constată o creștere destul de mare a numărul de candidați cu note în acest interval, față de 7 978- în anul 2023, conform informațiilor oferite de Ministerul Educației. 

Citește și: Klaus Iohannis și-a înaintat cererea de pensionare. Președintele României eliberează catedra de profesor după 27 de ani

Când și unde pot fi depuse contestațiile

Candidații care nu sunt mulțumiți de notele pe care le-au obținut pot face contestație imediat după afișarea rezultatelor, în data de 23 iulie, dar și în data de 24 iulie la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe data de 31 iulie.

„Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 23 iulie, după afișarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul anterior menționat în data de 31 iulie”, conform Ministerului Educației. 

Citește și: VIDEO Profesorii dau chiar acum titularizarea! Câte locuri pe perioadă nedeterminată sunt disponibile?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si