În timp ce rezultatele sunt încurajatoare, experții independenți avertizează că vaccinul are încă nevoie de teste suplimentare înainte de a fi produs în serie și lansat în masă, scrie IFL Science.

Potrivit unui raport din prestigiosul jurnal medical The Lancet, au fost cumulate concluziile a două studii de faza 1/2, pe un total de 76 de persoane sănătoase cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Citeste si: Cum arată astăzi văduva lui Ilie Balaci, la aproape doi ani de la moartea fostului mare fotbalist? Daniela și-a revenit din șoc FOTO

Vaccinul a fost administrat și urmărit între iunie și începutul lunii august la două spitale din Moscova. Constatările sugerează că nu au existat efecte adverse grave după 42 de zile, iar vaccinul a reușit să provoace răspunsuri de anticorpi la toți participanții în decurs de 21 de zile.

Citeste si: Fiica vrăjitoare a lui Emi Pian e acuzată că e vinovată de moartea tatălui ei: „Aruncă cărțile de tarot în foc. Ai văzut ce ți-a făcut Satana, ai pierdut pe tatăl tău!”

Sputnik V, noua mândrie a Rusiei

Numit Sputnik V drept omagiu adus primului satelit artificial al Pământului din lume lansat de Uniunea Sovietică în 1957, vaccinul face parte dintre cele cunoscute sub numele de vaccin adenovirus recombinat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Ce s-a întâmplat cu adolescenta care a snopit-o în bătaie pe eleva de 13 ani

Acest lucru înseamnă că folosește adenovirusul inofensiv, un grup de virusuri comune pentru răceală, modificate pentru a conține proteina relevantă pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19.

Acest lucru oferă sistemului imunitar șansa de a recunoaște virusul și de a răspunde printr-o reacție de apărare, fără riscul de a se îmbolnăvi.

Riscuri legate de vaccinul Sputnik V

„Pentru a forma un răspuns imun puternic împotriva SARS-CoV-2, este important să se ofere o vaccinare de întărire. Cu toate acestea, vaccinările de întărire care utilizează același vector s-ar putea să nu producă un răspuns eficient, deoarece sistemul imunitar poate recunoaște și ataca adenovirusul”, a explicat Dr. Logunov, de la Gamaleya National Research Centre for Epidemiology and Microbiology, Rusia.

„Acest lucru ar împiedica vaccinul să pătrundă în celulele oamenilor și să învețe corpul să recunoască și să atace SARS-CoV-2. Pentru vaccinul nostru, folosim doi vectori de adenovirus diferiți pentru a evita imunitatea sistemului imun la vector.”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Imunologul american Anthony Faucci, vocea raţiunii ştiinţifice din Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, şi-a exprimat vineri îndoieli cu privire la siguranţa vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia şi China, informează AFP.

“Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra”, a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american.

“Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult”, a adăugat respectatul director al Institutului american de boli infecţioase, care consideră că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor ţări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si