Nu-i de mirare ca zambeste si glumeste pe seama unui subiect in care incrancenarea e cumplita in lumea politica. Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, este zilele acestea cel mai curtat politician. PSD-stii au nevoie de el ca sa aiba majoritatea in Parlament. II promit cateva ministere si mentinerea in functia de presedinte al Senatului.

TEODOR ATANASIU: "E mult mai dificil sa pui la aceasi barca politicieni de dreapta cu orgolii mari, deci cred ca aritmetica e mai usoara ca politica."

De cealalta parte liberalii joaca si ei ultima carte. Ca sa ajunga la guvernare sunt decisi sa isi uneasca fortele cu toate celelalte partide din Parlament, mai putin PSD. Au insa nevoie ca de aer de senatorii si deputatii ALDE. Ca sa tradeze PSD-UL, liberalii i-ar fi propus lui Tariceanu functia de premier.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

CALIN POPESCU TARICEANU: "nu pot sa va ascund ca am vazut si oficial, dar pot sa va spun ca exista si demersuri mai putin oficiale prin care PNL incearca sa iasa din aceasta situatie ca urmare a rezultatului foarte prost pe care l-a obtinut la alegeri."

Scenariul incredibil este confirmat de Calin Popescu Tariceanu. Ramane insa de vazut ce raspuns va da seful ALDE. Va ramane alaturi de PSD sau se va intoarce la prima dragoste, PNL? In tot acest timp, social democratii numara mandatele. Cateva le lipsesc pentru a avea o majoritate. Ar vrea sa il impuna pe Liviu Dragnea premier, desi de la Cotroceni au fost refuzati.

Au insa variante de rezerva pentru functia de premier.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si