Rezultatele Rezidențiat 2022: Iată când vor afla candidații rezultatele de la examenul de rezidențiat 2022!

Anul acesta, la concursul de rezidențiat 2022 s-au înscris 10.330 de candidați. Aceștia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară și 511 locuri și posturi pentru domeniul farmacie.

Rezultatele Rezidențiat 2022: Cum arată grilele corecte pentru Medicină, Medicină dentară și Farmacie

Concursul de rezidențiat 2022 se va desfășura în șase centre universitare medicale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Mai mult, Ministerul Sănătății a anunțat modificarea pragului de admitere la concursul de rezidențiat din 20 noiembrie 2022. Astfel, candidații vor trebui să aibă cel puțin 130 de răspunsuri corecte pentru a promova examenul.

Citește și: Rezidențiat 2022 rezultate: Verifică online câte grile ai greșit!

Rezultatele Rezidențiat 2022: Grilele corecte pentru Medicină, Medicină dentară și Farmacie

Rezultatele Rezidențiat 2022: Grilele corecte pentru Medicină, Medicină dentară și Farmacie

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit documentului, s-a stabilit ca alegerea unui loc sau post să fie condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Așadar, cei care s-au înscris la examenul de rezidențiat vor trebui să aibă răspunsuri corecte la 130 de întrebări, în loc de 120 cum era până acum.

„Obținerea unui loc la rezidențiat va fi condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu”, Aceasta este prevederea cheie dintr-un proiect de Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară

și farmacie sesiunea 20 noiembrie 2022.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Examenul de rezidențiat se desfășoară și anul acesta sub forma unui test de tip grilă. Astfel, candidații vor primi 200 de întrebări, acestea fiind diferite în funcție de domeniu: medicină, medicină dentară și farmacie.

Examenul va avea o durată de 4 ore și va începe imediat după ce fiecare candidat va primi caietul cu întrebări și grila pentru răspuns.

Grilele corecte pentru examenul de rezidențiat 2022 au fost afișate pe  rezidentiat.ms.ro.

Rezultatele de la rezidențiat 2022 vor fi publicate în aceeași zi, mai exact pe data de 20 noiembrie 2022.

Citește și: Rezidențiat 2022. La câte întrebări trebuie să răspundă candidații pentru a fi considerați admiși  

După ce examenul s-a încheiat, grila de răspuns este predată șefului de sală, iar candidatul poate păstra caietul cu întrebări, însă doar cu condiția să nu părăsească sala în primele 3 ore de concurs.

Corectarea grilelor se face în mod electronic, lucrările fiind scanate.

Grilele se corectează în prezența autorului și a încă 2 candidați, iar pe toată durata corectării lucrărilor, candidații rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală. După ce candidații vor afla rezultatele examenului de rezidențiat 2022, în cazul în care nu sunt mulțumiți de punctajul obținut, aceștia pot depune contestații până pe 21 noiembrie 2022, la ora 16:00.

Mai mult, contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie, prin poștă electronică sau fax. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Așadar, după depunerea contestațiilor, rezultatele finale vor fi transmise în termen de 48 de ore. Dacă au existat erori, grila corectă, rămasă definitivă, este publicată pe site-ul  rezidentiat.ms.ro.   

Câte posturi au fost scoase la concurs la rezidențiat 2022?

Ministerul Sănătății a anunțat că numărul de locuri și posturi disponibile sunt defalcate pe centre universitare, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, pentru specialitatea medicină, numărul de locuri disponibile, la nivel național, este de 4505. Cele mai multe locuri la rezidențiat 2022 sunt la București, mai exact 1277, pentru concursul de rezidențiat 2022 de la Iași, vor fi disponibile 572 de locuri, iar în Timișoara vor fi 528 de locuri.

Pentru domeniul medicină dentară, la rezidențiat 2022 sunt disponibile 621 de locuri, la nivel național, în timp ce la farmacie sunt 508 locuri.

Citește și: Rezidențiat 2022: Ministerul Sănătății face un anunț important

Cu privire la posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății ca urmare a examenului de rezidențiat 2022, autoritățile au transmis că este vorba despre 231 de posturi.

Lista cu locurile și posturile scoase la concurs la rezidențiat 2022 o puteți consulta în următorul pe platforma oficială: rezidentiat.ms.ro/2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si