Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici au trimis expertiza lor către dosarul penal în care un preot sucevean este suspect a înecat un bebeluș în 2021, iar rezultatele față de prima expertiză făcută sunt diferite.

Inițial medicii din Suceava au spus că bebelușul ar fi murit de pneumonie

Pe 31 ianuarie 2021, bebelușul a fost botezat la Biserica Sf.

Împărați Constantin și Elena din Suceava. După ce a fost scufundat în apă, copilul a intrat în stop respirator.

Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat în ATI. Din păcate, bebelușul a murit în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie. 

Citește și: Cristina este deranjată de Radu: ”să nu mă chemi în camera roșie”

La trei luni de la tragedie, medicii legiștii suceveni au scris, într-un raport inițial, că moartea s-a datorat „insuficienței cardio-respiratorii acute, pe fondul unei pneumonii interstiţiale”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: A fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că și-a abuzat sexual fiul. Tânărul era cunoscut ca având probleme psihice

Părinții au contestat expertiza, iar acum Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici (INML) a trimis către dosar concluzii care diferă de raportul local. 
Medicii de la INML spun că moartea bebelușului a fost una violentă.

Medicii de la INML spun că a murit înecat

Medicii fac referire și la consițiile medicale preexistente în cazul bebelușului,  „decesul a fost înalt condiționat de patologia acută prezentată de sugar, precum și de prematuritate”,  dar subliniază că înecarea cu apă a fost cauza principală a decesului.

„Având în vedere timpul scurt care s-a scurs între momentul submersiei și momentul solicitării echipajului SMURD apreciem că aspirarea apei face parte din lanțul tanatogenerator (n.r. – care a declanșat moartea)”, mai arată expertiza INML.

Citește și: Un bărbat din Constanța și-a bătut cu bestialitate soția. Femeia are nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale

De asemenea, medicii bucureșteni îi contrazic pe cei suceveni în privința bronhopneumoniei. INML a răspuns că a observat un diagnostic diferit, respectiv probleme pulmonare, dar nu și „bronhopneumonie severă”. 

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a reacţionat, după publicarea raportului IML Bucureşti. Într-un comunicat transmis de Pr. Alexandru Flavian Sava de la Biroul de presă al instituţiei, se arată că ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui „ nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire", subliniind şi că rânduiala săvârşirii Botezului nu a fost modificată, fiind transmisă preoţilor din eparhie doar o recomandare privind atenţia sporită în cazurile în care bebeluşii au afecţiuni pe care părinţii le fac cunoscute.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Protest în centrul municipiului Satu Mare pentru Ana Oros Dărăban, femeia ucisă de câini

De asemenea, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor afirmă sprijinul faţă de familia bebeluşului și este precizat că în cazul în care preotul va fi găsit vinovat, ”se vor impune procedurile canonice și statutare în vederea sancționării”.  

Procurorii urmează acum să pună cap la cap datele şi să decidă dacă preotul care l-a botezat va fi trimis în judecată. Între timp, acesta spune că va contesta rezultatele expertizei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si