Iată o rețetă de ridiche neagră cu miere, delicioasă, care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă!

Ridichea neagră este bogată în kaliu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, compuși cu acțiune antimicrobiană, fiind un remediu naturist excelent pentru întărirea imunității, mai ales în sezonul rece. Totodată, ridichea neagră poate trata atât tusea seacă, cât și cea productivă. 

Totodată, ridichea neagră este o sursă foarte bună de antioxidati cu rol antiinflamator, lucru care o face perfectă pentru răceală sau gripă.

Ridichea neagră mai este considerată un antibiotic 100% natural, banala ridiche neagră este o sursă importantă de vitamine A şi B, dar şi de calciu şi magneziu. Apreciată pentru conţinutul bogat de vitamina C, rădăcinoasa combate cu succes răceala, dar tratează şi probleme ale ficatului. 

Prin consumul sucului de ridiche neagră, este favorizata digestia, iar pofta de mancare creste datorita unei substante sulfurate pe care o contine aceasta leguma. De aceea, se recomanda in special persoanelor anemice si copiilor.

Ingrediente- Ridiche neagră cu miere 

O ridiche neagră

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

2-3 linguri de miere

O lingurită suc de lămâie (opțional)

Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă

Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă

Citeste si: Reteta de dulceata de gutui cu nuci si scortisoara

Mod de preparare- Ridiche neagră cu miere 

Mai întâi, ridichea neagră se spală bine, se curăță de coajă, după care se taie în cubulețe mici de 1 cm sau se dă pe răzătoare.

Se pune mierea de albine, se amestecă și se lasă deoparte pentru câteva ore. Ridichea va lăsa un suc plăcut de culoare gălbuie cu proprietăți curative excelente.

După care poți adăuga câteva picături de suc de lămâie și consumă siropul de ridiche în 2 sau 3 prize, câte 100 de grame odată, iar pentru copii- 50 de grame. Opțional, poți să mai adaugi și o lingură de miere în ridiche și lăsa pentru alte câteva ore.

Însă, dacă suferi de probleme de stomac sau ești alergic la miere, poți folosi zahăr în loc de miere. Se poate consuma sucul obținut, sau chiar și cubulețele de ridiche, având același efect în combaterea tusei, gripei și răcelii.

Citeste si: Rețetă de sirop de gutui. Este un remediu foarte bun pentru tuse


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si