Ridichea neagră beneficii. Ridichea neagră își are istoria în Egiptul Antic, iar regiunea Siriei de astăzi este locul în care crește. În Europa, a fost menționată pentru prima dată în secolul XVI și este principalul soi de ridichie.

Ridiche neagră–de unde provine 

Este o legumă rădăcinoasă din familia Brassicaceae și se mai numește ridiche spaniolă neagră sau ridiche Erfurter. 

Rădăcina ei este comestibilă și are un înveliș negru dur, cu miez alb. Are o aromă puternică datorită diferiților compuși chimici pe care planta îi folosește ca sistem de apărare împotriva dăunătorilor.

Ridichea neagră își are istoria în Egiptul Antic, iar regiunea Siriei de astăzi este locul în care crește. În Europa, a fost menționată pentru prima dată în secolul XVI și este principalul soi de ridichie. Au apărut apoi ridichea de primăvară, cel mai obișnuit soi la noi în țară. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Ridichile negre. Trei feluri în care pot fi consumate

Acum, ridichea neagră este văzută ca un soi vechi și este folosită mai degrabă ca plantă medicinală. Aceasta este mai mare decât soiurile de primăvare și crește până la zece centimetri în diametru sau lungime, în timp ce planta poate crește până la jumătate de metru. 

Beneficii ridiche neagră

Reglează metabolismul și ajută sistemul imunitar Sursă de vitamina B9 din ridichea neagră contribuie la menținerea normală a metabolismului corpului, reduce oboseala și reglează sistemul imunitar.

Îmbunătățește funcțiile sistemului nervos

Ridichea neagră este bogată în potasiu, motiv pentru care îmbunătățește funcțiile normale ale sistemului nervos și muscular, menținând în același timp tensiunea arterială normală constantă.

Ajută la tratarea tulburărilor digestive

Ridichea neagră ameliorează tulburările digestive (balonare, constipație etc.) și ușurează digestia. Are proprietăți foarte interesante pentru epurarea ficatului.

Calmează arsurile solare și erupțiile cutanate

În cele din urmă, sucul de ridiche neagră este, de asemenea, eficient pentru a calma arsurile solare, rănile ușoare și erupțiile cutanate.

Ajută în cazurile de bronșită

Rădăcinile uscate de ridiche neagră par a fi benefice în caz de bronșită ușoară. Se spune că sucul de ridiche neagră (pe care îl puteți obține și cu un blender) contribuie la reducerea tulburărilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer datorită glucozinolaților și izotiocianaților pe care îi conține

Citește și: Top ceaiuri pe care să le bei iarna aceasta pentru a-ți îmbunătăți imunitatea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si