UPDATE//   15:07: S-a încheiat slujba de înmormântare pentru Alexei Navalnîi. Mașina mortuară în care se află sicriul cu trupul neînsuflețit al opozantului rus a ajuns la cimitir.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexei NAvalnîi

[Sursa foto: Profimedia]

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi va fi înmormântat în condiții de înaltă securitate, astăzi, 1 martie. Ceremonia va avea loc la ora 13:00, ora României, la Biserica Icoanei Maicii Domnului „Potolește-mi durerile”, o biserică situată în districtul Mariino, unde locuia Navalnîi. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Membrii grupului de susținători ai lui Navalny i-au îndemnat pe simpatizanți să instaleze VPN-uri și alte instrumente care le permit utilizatorilor să evite restricțiile locale privind internetul, din cauza temerilor că autoritățile ar putea bloca conectivitatea la internet și telefonie în zona în care va avea loc înmormântarea.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1734/20388402/1/securitate-inmormantare-navalnii.jpg

Citește și: Pompele funebre refuză să închirieze o maşină funerară pentru a transporta sicriul lui Alexei Navalny:"Este o adevărată ruşine”

Familia lui Navalnîi nu poate cere o anchetă independentă

Deja autoritățile ruse au desfășurat autobuze pline de polițiști specializați și blindate de securitate în jurul bisericii și cimitirului unde liderul opoziției urmează să fie înmormântat. Grupurile pentru drepturile omului au avertizat participanții la funeralii cu privire la posibile arestări și intervenții. Familia îndurerată s-ar putea să nu afle niciodată adevărata cauză a morții lui Navalnîi, deoarece o anchetă independentă asupra morții sale nu va fi permisă.

În continuare, văduva sa, Iulia Navalnaya, l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin că a ordonat uciderea soțului său cu un agent chimic neurotoxic, o metodă similară cu cea folosită de agenții securității statului într-o tentativă eșuată de asasinat în 2020. Cu toate acestea, Comitetul de Investigații al Rusiei a raportat moartea sa ca fiind datorată unor "cauze naturale", potrivit secretarului de presă al lui Navalnîi, Kira Yarmysh. Acesta nu a răspuns la întrebările dacă familia a dorit o anchetă independentă în afara Rusiei cu privire la afirmația privind otrăvirea. 

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1734/20388402/1/securitate-inmormantare-navalnii-2.jpg

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citește și: Aleksei Navalnîi va fi înmormântat vineri, 1 martie, într-un cimitir din Moscova. Tensiune maximă lângă Kremlin

Alexei Navalnîi a murit brusc la vârsta de 47 de ani în colonia penitenciară Polar Wolf din nordul Rusiei, acolo unde se afla întemnițat.

Opozantul ar fi făcut o plimbare, iar mai apoi a fost găsit fără suflare. Mama sa și soția au făcut eforturi considerabile pentru a obține trupul neînsuflețit al acestuia, pentru a putea fi înmormântat așa cum se cuvine. Cu toate astea, înainte ca acesta să fie preluat de la morgă, autoritățile ruse ar fi amenințat familia lui Navalnîi cu privire la o înmormântare discretă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si