Cântăreața braziliană de muzică rock Rita Lee a murit marți seara, la ea acasă, a confirmat vestea tristă fiul ei, potrivit The Guardian.

Citește și: Un sportiv de 26 de ani a fost găsit mort după ce a căzut de la balcon

Rita Lee, care era considerată Regina rock-ului din Brazilia, a murit la vârsta de 75 de ani.

Muziciana a fost „înconjurată de dragostea întregii ei familii” când s-a stins din viață în casa ei din São Paulo, așa cum și-a dorit, au spus rudele ei.

Citește și: Trei tineri de 16 ani au fost ucişi după ce au bătut în uşa unui bărbat din California şi au fugit

Rita Lee a trecut în neființă la doi ani după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar.

Rita Lee, supranumită "regina rock a Braziliei"

Rita Lee, supranumită "regina rock a Braziliei"

Mesajul emoționant al fiului artistei

Într-o declarație de presă, familia legendarei Rita Lee a transmis: „În acest moment de profundă tristețe, familia apreciază afecțiunea și dragostea tuturor”.

Fiul ei Joao a adus un omagiu regretatei sale mame despre care a spus că „devenise o stea pe cer”. El a postat un videoclip cu Rita purtându-l când era copil, alături de cuvintele:

"Ce viață intensă și spectaculoasă ai avut. Admirată și iubită de atât de mulți oameni. Admirația pe care o am pentru tine este infinită. A fost întotdeauna. Ce onoare și privilegiu să fiu fiul tău. Ce onoare și privilegiu să fi fost educat de tine. N-am întâlnit niciodată o persoană ca tine. Puterea ta, curajul tău, simțul dreptății, geniul tău, sensibilitatea, buna dispoziție și atât de multe lucruri minunate".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fiul artistei a adăugat: „Lumea a pierdut unul dintre cei mai unici și uimitori oameni care au trăit vreodată. Mi-am pierdut mama. Dar tu ești eternă. Moștenirea ta, istoria ta și arta ta vor trăi pentru totdeauna. Aceasta este misiunea mea pe tot parcursul vieții. Atâta timp cât voi fi în viață, vei continua să faci o mulțime de oameni fericiți".

Cine a fost Rita Lee

Rita Lee Jones, „Regina Rock” din Brazilia, care a vândut milioane de discuri, și-a câștigat un public internațional prin stilul ei plin de culoare și sincer și hituri precum „Ovelha Negra”, „Mania de Você” și „Now Only Missing You”.

Citește și: VIDEO- Shakira și Thalia, show de senzație la Premiile Muzicale Billboard

Cu o carieră de șase decenii, cântăreața originară din Sao Paulo și-a lăsat o amprentă de durată prin caracterul rebel, creativitatea și compozițiile sale care conțin mesaje care au ajutat la introducerea feminismului în societatea braziliană, abordând în același timp cu sinceritate lupta cu abuzul de droguri.

Deși își considera vocea „slăbită și puțin detonată”, ca a unei vrăbii, s-a bucurat de o serie lungă de albume în topul vânzărilor, inclusiv „Rita Lee” și „Rita Lee & Roberto de Carvalho” și zeci de albume ale ei. melodiile au fost prezentate în telenovele urmărite pe scară largă în America Latină.

Rețeaua de televiziune Globo a folosit interpretarea ei a cântecului „Poison Weed” (Poison Ivy) în trei dintre programele sale.
„Nu m-am născut să mă căsătoresc și să spăl lenjerie intimă. Îmi doream aceeași libertate ca băieții care obișnuiau să se joace în stradă cu mașinile lor de jucărie”, a spus ea la ediția braziliană a revistei Rolling Stone din 2008.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Când m-am apucat de muzică, mi-am dat seama că stilul „macho” domnește absolut, chiar și mai mult în muzica rock. „Uau”, am spus, „aici o să-mi scot colții afară și, la propriu, le voi face viața grea”.

Rita Lee, supranumită "regina rock a Braziliei"

Rita Lee, supranumită "regina rock a Braziliei"

[Sursa foto: Twitter]

Rita Lee, supranumită "regina rock a Braziliei"

Rita Lee, supranumită "regina rock a Braziliei"

[Sursa foto: Instagram]

rita lee a murit

Rita Lee, o cântăreață rebelă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si