In articol:
Robert Fechete s-a născut în anul 1994 în Oradea, fiind adoptat de o familie din Franța atunci când avea doar patru ani. Tânărul în vârstă de 28 de ani susține că mama sa naturală se numea Fechete Lucreția, iar tatăl său s-a stins din viață.
Românul face un apel pe Facebook, sperând să-și găsească familia din România cu ajutorul paginii "The never forgotten Romanian children- Copiii niciodată uitați ai României" .
Acesta este mesajul complet al lui Robert:
Numele meu la naștere a fost ROBERT FECHETE și sunt născut pe 5 iunie 1994 la ORADEA. Am stat la leagănul Oradea până la vârsta de 4 ani când am fost adoptat de o familie din Franța. Am nevoie să îmi cunosc rădăcinile și fac apel la dvs, această comunitate minunată să mă ajutați să îmi găsesc mama biologică care se numea FECHETE LUCRETIA și era domiciliata în ORADEA.
Despre tată știu că ar fi decedat.
Mi-ar placea să știu dacă am vreo soră sau un frate.Va mulțumesc pentru DISTRIBUIRE și orice informație aveți lăsați un mesaj privat paginii.
Vă mulțumesc!"
Până acum nu se știe câți copii au fost adoptați în anii '90
Cifrele vechiculate neoficial de unii dintre foştii directori ai Oficiului Român pentru Adopţii arată că, în perioada anilor 1990-2001, au fost adoptaţi în străinătate mai bine de 30.000 de copii. Străinii care veneau în România reușeau fără probleme să adopte copii din orfelinate pentru că nu existau la acel moment, legi care să reglementeze acest domeniu.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Povestea emoționantă a lui Traian, un șofer de TIR din Italia. Românul se luptă cu o boală cumplită
În 2004, adopțiile internaționale au fost intezise, însă era deja prea târziu. În 15 ani de la căderea comunismului, mulți au transformat acest domeniu într-o adevărată afacere.
Abia când România a demarat pregătirile pentru aderarea la Uniunea Europeană lucrurile s-au mai reglat. Raportorul Parlamentului European pentru România, baronesa Emma Nichoson, a cerut blocarea adopţiilor internaţionale pe motiv că mulţi dintre copiii ajunşi în străinătate au dispărut.