UPDATE. Calificare pentru Robert Glință în finala de 50 metri spate! Glință a terminat pe locul 4 a doua semifinală și s-a calificat cu al șaselea timp în finala de sâmbătă. 24,54 secunde.

Înotătorul român Robert Glinţă se calificase, vineri dimineață, în semifinalele probei de 50 m spate, cu al şaptelea timp din serii, 24,79 secunde. Semifinala s-a desfășurat vineri seara la ora 20.10

(ora României).

Citeste si: Robert Glință poate aduce o nouă medalie României la Campionatele Mondiale de la Budapesta

După ce a reușit să obțină unul dintre primii opt timpi din semifinale, Robert Glință va concura în finala de la Budapesta, programată pentru sâmbătă de la ora 19.02.

Robert Glință, al doilea timp din seria sa de calificări

Campion european la 100 metri spate, Robert Glință are puterea de a aduce o nouă medalie pentru România la Campionatele Mondiale de Natație.

Citeste si:  Legătura dintre campionul David Popovici și Irina Rimes. Cei doi au fost văzuți la aceeași masă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În finala de zilele trecute de la 100 metri spate,  Robert Glință s-a clasat doar pe locul 8, dar poate forța o medalie la 50 metri spate.

robert glinta inot natatie budapesta

Robert Glință este campionul european la 100 metri spate

[Sursa foto: Facebook]

Robert Glinţă (25 ani), legitimat ca și David Popovici la CS Dinamo, a reuşit al doilea timp din seria a patra de calificări, fiind devansat de polonezul Ksawery Masiuk, 24,64 sec.

Cel mai bun timp din serii a fost stabilit de americanul Justin Ress, 24,24, medaliat cu aur la Budapesta cu ştafeta de 4x100 m liber a SUA.

Prestațiile bune ale lui Robert Glință din ultimii ani au fost eclipsate de "fenomenul David Popovici", care la doar 17 ani a reușit o performanță unică pentru înotul românesc: a devenit dublu campion mondial, la 100 și la 200 metri liber!

robert glinta inot dinamo

Speranțe la o medalie din partea lui Robert Glinţă (25 ani), legitimat la CS Dinamo

[Sursa foto: Facebook ]

Un milion de lei de la Guvern pentru David Popovici

Tânărul campion mondial de natație, David Popovici, va fi recompensat pentru perfomanța sa unică cu suma de 200.000 de euro. Recompensa vine din partea Guvernului.

Citeste si:  Iohannis și Ciucă, mesaje de laudă pentru David Popovici: „Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României”

Aflat la primul concurs de seniori, David Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aurul în probele 100 şi 200 m liber, în aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si