Acuzaţiile la adresa edilului Sectorului 3 al Capitalei vin în contextul în care victimele lucrau pentru o firmă deţinută de Consiliul Local Sector 3, firmă care efectua aceste lucrări fără a deține o autorizaţie emisă în prealabil.

Negoiţă s-a prezentat miercuri în faţa anchetatorilor şi i s-a comunicat faptul că oficial este suspect pentru ucidere din culpă, dar şi pentru abuz în serviciu. Edilul a venit însoţit de avocat şi ales să nu facă nicio declaraţie.

Citeste si: Scade numărul de cazuri noi COVID. Au fost raportate 21 de decese

La începutul lunii august din anul 2021, şase muncitori au fost astupați de un mal de pământ pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională. Doi dintre aceştia au decedat, iar patru au avut nevoie de îngrijiri medicale.

De la momentul producerii tragediei şi până în prezent, primarul Sectorului 3 a ales să nu facă nicio declaraţie.

Nereguli grave pe şantierul unde s-au stins din viață doi muncitori. Firma primăriei își desfășura activitatea fără contract şi autorizație

Muncitorii efectuau lucrări la un drum de acces pe lângă Biblioteca Naţională, aproape de malul Dâmboviţei. Aceștia se aflau într-un un şanţ de 20 de metri lungime şi cu o adâncime de 4 metri. Când au intrat pentru a consolida lucrarea, o conductă de apă s-ar fi spart, iar malul stâng s-a surpat.

Pământ, asfalt şi borduri, toate au cazut peste bieții oameni. Doi dintre ei au fost îngropaţi de vii, în totalitate, trei dintre aceștia doar până la brâu, iar al patrulea a fost rănit uşor la un picior.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Operaținea de salvare a durat aproape 6 ore. 4 muncitori au ajuns la spitalele Floreasca și Universitar. 3 dintre ei erau stabili. Unul însă este în stare foarte gravă. A fost internat la terapie intensivă, intubat și ventilat mecanic. Cei doi muncitori care erau chiar în zona unde s-a surpat malul nu au avut nici o şansă.

Citeste si: S-a dus să reclame că a fost violată, dar la secție a fost agresată de un ofițer

Moartea bărbaţilor în vârstă de 58 şi 53 de ani a scos la iveală valul de nereguli de pe şantierul care ţine de primăria sectorului 3. Terenul este proprietatea ministerului Culturii, însă nu ministerul este şi beneficiarul lucrării. Mai mult, Ministerul Culturii a precizat că nu exista niciun contract între ei şi firmele Primăriei pentru drum. Mai mult, lucrarea a început în luna iulie. Firmele însă nu au anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii că vor face o consolidare. Asta înseamnă că nu aveau o autorizaţie de construcţie pentru lucrările care au adus la moartea a doi oameni şi rănirea altor 4.

Citeste si: Furt ca în filmele de acțiune pe platforma siderurgică Galaţi. Șapte suspecți au fost reținuți

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Nereguli a găsit şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Ar fi trebuit să fie asigurat până la trotuar, nu există nici un element de consolidare a malurilor. Mai mult, muncitorii nu aveau echipamente de protecţie, nici măcar cască.

Despre contract şi autorizaţii nu discută nimeni din Primărie sau de la firma direct implicată. Documente cu răspunsuri oficiale nu au fost trimise, după mai bine de 24 de ore de la incident, nici la Serviciul Omoruri. Primăria Sectorului 3 tace. Doar pe Facebook, primarul Robert Negoiţă a postat un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor doi muncitori morţi. Între timp, au fost audiaţi şeful de echipă şi muncitorul care a scăpat cu răni uşoare. Infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Cine sunt muncitorii morţi pe şantierul ilegal din Sectorul 3

Rudele celor doi muncitori care s-au stins din viață pe şantierul din centrul Capitalei au aflat de la televizor despre tragedie. Au spus la vremea respectivă că, niciun oficial nu i-a anunţat. Se gândeau chiar să dea firma primăriei în judecată. Între timp, un reprezentant al ministerului Culturii, a declarat că nimeni din instituţia care deţinea terenul nu ştia ce e cu respectiva lucrare.

Citeste si: Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate. Lucrările sunt puse pe pauză pentru o datorie de milioane de lei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si