Primul exemplar al robotului autonom MUV Smart a fost donat Spitalului Universitar de Urgență București. MUV Smart va fi produs în serie, în România, de către Modulab, start-up ce face parte din Acceleratorul de Business BCR InnovX. MUV Smart/ Steriliser este o platformă mobilă inteligentă de  sterilizare fără contact, prin intermediul unei surse de radiație UVC, care este eficientă împotriva tuturor tipurilor de agenți patogeni, inclusiv a tuturor tipurilor de coronavirus cunoscute.

Citeste si: Un medic chirurg de la Spitalul Universitar a murit! Se infectase cu coronavirus de la o pacientă

Citeste si: Intervenții chirurgicale de implant cerebral la Spitalul Universitar pentru tratarea crizelor de epilepsie

Citeste si: Nou standard în chirurgia cardiacă, la Spitalul Universitar din București! Un medic celebru face operatii incredibile

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Robotul este capabil să navigheze spații complexe evitând coliziunile, să detecteze prezența oamenilor pentru a-și dezactiva lămpile și care poate fi supravegheată și controlată și de la distanță prin intermediul unei aplicații Android.

MUV Smart/ Steriliser are capacitate totală de 5200W și o autonomie de minim 5 ore, putând steriliza un spațiu de 30 metri pătrați în mai puțin de 10 minute. Robotul este dotat cu 20 de senzori diferiți care ajută platforma în navigarea autonomă a oricărui tip de spațiu, dar și în interacțiunea cu mediul.

Robotul anti-COVID-19 reduce timpul de sterilizare

Fără a fi nevoie de a expune un operator uman la radiație, MUV Smart/ Steriliser își configurează automat traseul cel mai eficient pentru dezinfectarea fiecărei incinte și poate reduce timpul de sterilizare al unui spațiu cu peste 30% față de dispozitivele care trebuie acționate manual.

Mișcarea continuă a sursei de radiație UVC asigură o distribuție uniformă în toată incinta, acționând asupra suprafețelor, dar și a aerului.

Utilizatorul poate vizualiza harta pe care o configurează cu ajutorul unei aplicații Android, poate prelua controlul asupra traseului și poate descărca un raport la finalul fiecărui ciclu de sterilizare.

Modulab a fost înființat de către Paul Popescu, Matei Popescu și Ioana Calen ca o platformă interdisciplinară între artă, design și tehnologie, unde tehnologia este folosită ca un mijloc de expresie pentru ideile inovatoare, pe o cultură a punerii în comun a informațiilor, rezultatelor și a cunoașterii. În ultima perioada, proiectul s-a concentrat tot mai mult pe dezvoltarea de roboți autonomi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si