"Fara determinarea, expertiza, cunostintele si rabdarea domnului Profesor Zamfir, proiectul ELI-NP probabil nu ar fi putut sa ia nastere la Magurele", a declarat ambasadorul.
Domnul Profesor Nicolae Zamfir este fizician si membru titular al Academiei Romane. A absolvit liceul Andrei Saguna din Brasov (1971). A urmat Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti pe care a terminat-o cu Diploma de Merit (1976). In 1978 a inceput sa lucreze ca fizician la Institutul de Fizica Atomica din Magurele, iar in 1984 a obtinut titlul de doctor in fizica cu lucrarea "Determinarea si evaluarea parametrilor de structura pentru
nuclee departate de stabilitate, relateaza hotnews.ro.
Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics (ELI- NP), pilonul romanesc al proiectului ELI, este cel mai mare proiect de investitii in cercetare stiintifica din istoria Romaniei si unul dintre cele mai mari din lume in momentul actual. In cadrul acestui proiect, intre Romania si Franta a luat nastere o cooperare fara precedent in trei domenii: ercetare, cu participarea Centrului national francez de cercetare stiintifica (CNRS), industria de varf, cu participarea THALES pentru livrarea sistemului de laseri si cooperarea universitara, prin crearea de programe de studii."

"Fara determinarea, expertiza, cunostintele si rabdarea domnului Profesor Zamfir, proiectul ELI-NP probabil nu ar fi putut sa ia nastere la Magurele", a declarat ambasadorul.

Domnul Profesor Nicolae Zamfir este fizician si membru titular al Academiei Romane. A absolvit liceul Andrei Saguna din Brasov (1971), apoi a urmat studiile  Facultatii  de Fizica din cadrul  Universitatii din Bucuresti, pe care a terminat-o cu Diploma de Merit (1976).

In 1978 a inceput sa lucreze ca fizician la Institutul de Fizica Atomica din Magurele, iar in 1984 a obtinut titlul de doctor in fizica cu lucrarea "Determinarea si evaluarea parametrilor de structura pentru nuclee departate de stabilitate, relateaza hotnews.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics (ELI- NP), pilonul romanesc al proiectului ELI, este cel mai mare proiect de investitii in cercetare stiintifica din istoria Romaniei si unul dintre cele mai mari din lume in momentul actual.

In cadrul acestui proiect, intre Romania si Franta a luat nastere o cooperare fara precedent in trei domenii: cercetare, cu participarea Centrului national francez de cercetare stiintifica (CNRS), industria de varf, cu participarea THALES pentru livrarea sistemului de laseri si cooperarea universitara, prin crearea de programe de studii."

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si