Iulian Ghergut a fost luat ostatic inca din aprilie 2015 atunci cand cinci islamisti au atacat o mina de mangan din localitatea Tambao.

Ghergut a solicitat eliberarea intr-o franceza cu accent pronutat si spune ca starea lui de sanatate este buna. Cetateanul roman apare cu o barba deasa si pare ca se uita piezis in videoclipul care este datat la 21 septembrie.

El solicita Guvernului si familiei sa depuna toate eforturile pentru a asigura eliberarea sa rapida din mainile gruparii Al-Murabitoun, condusa de militantul algerian Mokhtar Belmokhtar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Iulian Ghergut are 39 de ani si facea parete dintr-o echipa de patrulare care asigura securitatea in perimetrul ecploatarii miniere de mangan de la Tambao.

El are si cetatenie franceza si era angajat al unei companii de exploatare miniere, Pan African Mineral, o filiala a Timis Corporation, companie ce apartine omului de afaceri cu cetatenie romana si australiana, Frank Timis.

Conform informatiilor, autoritatile romane au declansat o celula de criza inca din august 2015, dar pana acum nu s-a putut obtine eliberarea lui Ghergut.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si