Close sidebar
Close sidebar

O îngrijitoare româncă a fost condamnată la închisoare, în străinătate. Ce a făcut femeia

O îngrijitoare româncă din Spania a fost condamnată la închisoare. Motivul a revoltat o întreagă comunitate.

Georgiana Balaban,

Caz neașteptat în Spania.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tânăra este plecată de mai mulți ani peste hotare. Ea s-a stabilit în Spania și lucra ca îngrijitoare. Femeia avea grijă de o bătrână, însă lucrurile s-au complicat. După un timp, românca a fost pedepsită cu închisoarea.

Citeste si: O femeie s-a stins din viață la scurt timp după externare, după ce a luat o infecţie din spital. "Am auzit-o ţipând când spunea că are dureri mari de stomac"

Gestul necugetat al femeii a șocat o comunitate întreagă. Femeia trebuia să aibă grijă de o bătrână din Spania, în vârstă de 93 de ani, așa cum au stabilit atunci când s-a angajat.

Gestul neașteptat al româncei

Românca primea 1200 de euro, pe lună, pentru că avea grijă de bătrână. Cu toate acestea, bătrâna nu era îngrijită cum trebuie. Ea a fost găsită în stare de malnutriție.

Autoritățile au găsit-o pe femeie în stare de deshidratare, lipsă de igienă și răni netratate. Pentru acest lucru, românca afost condamnată la doi ani de închisoare.

Citeste si: Un japonez care a pierdut la jocurile de noroc ajutoarele pentru Covid a sute de gospodării va restitui suma „puțin câte puțin”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Conform judecătorilor, românca a săvârșit infracțiunea de „abandonare a unei persoane cu handicap care necesită protecție specială”. Se pare că femeia avea alte treburi, deși era angajată ca îngrijitoare.

Poliția a anunțat că femeia se ocupa mai tot timpul de afacerea pe care o deschisese partenerul ei de viață.

Astfel că nu a mai avut timp pentru a avea grijă de bătrână și și-a văzut de altă treabă.

Românca a fost condamnată pentru „neacordarea îngrijirii esențiale și a atenției necesare” pensionarei luni de zile, potrivit Antena3.ro.

Citeste si: Românii mint ca să obțină azil politic în Statele Unite ale Americii. Care este cel mai folosit pretext

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Starea femeii în vârstă nu poate fi justificată decât din cea mai absolută apatie și dezinteres pentru îngrijirea femeilor. Considerăm dovedit faptul că în ultimele luni de viață bătrâna nu a primit îngrijirea necesară, nu a fost hrănită și hidratată corespunzător, nu a fost curățată și spălată periodic. Pentru aceasta, îngrijitoarea româncă este condamnată la doi ani de închisoare și plata a 4.000 de euro despăgubiri”, se arată în sentința emisă de magistrații spanioli.

Fiul femeii a găsit-o pe mama sa neîngrijită. El a alertat imediat Direcția Generală de Servicii Sociale și Persoane Dependente.

Citeste si: Barcelona, din nou în vârful clasamentului bogaților din elita cluburilor de fotbal. Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, despre rivalitatea dintre Barca și Real la bani: „Eu nu cred că Barcelona o poate bate pe Real Madrid”| EXCLUSIV

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI