Maria Schutz a fost condamnata definitiv, in septembrie 2015, la 10 ani de inchisoare cu executare pentru privatizarea frauduloasa a serelor de stat din Codlea si Oradea, al caror manager era. Schutz, care a fost vicepresedinte al PSD Dolj, a provocat un prejudiciu de 5 milioane de euro bugetului de stat, iar in timpul procesului a fost supranumita “Regina serelor”, tocmai datorita retelei pe care o dezvoltase.

In aceasta primavara, Maria Schutz a revenit in prim-plan dupa publicarea numelor romanilor din celebrele liste Panama Papers, cu oameni de afaceri care isi deschideau conturi in paradisuri fiscale.
Numele Mariei Schutz, conform riseproject.ro, este legat de firma Areca Ltd, din Insulele Seychelles, unde „Regina serelor” este director.
Compania a fost infiintata in 2001 la cererea Laveco Ltd, firma omului de afaceri Laszlo Kiss, condamnat la inchisoare pentru evaziune fiscala si spalare de bani dupa ce a inregistrat astfel de companii paravan mai multor oameni de afaceri si politicieni din Romania.
Maria Schutz are o firma in Insulele Seychelles
Maria Schutz are o firma in Insulele Seychelles



Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si