O rețea formată din zeci de români a păcălit statul german cu peste un milion de euro. 

Încasau pe nedrept ajutorul social al altor persoane

Marți, 28 iunie 2022, polițiștii Direcției de Investigații Criminale, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au organizat o operațiune de amploare, comună cu autoritățile germane, pentru destructurarea unui grup organizat care era specializat în comiterea de înșelăciuni și evaziune fiscală, în domeniul asigurărilor sociale, pe teritoriul Germaniei.

În perioada anilor 2014 – 2017, cetățenii români bănuiți ar fi încasat pe nedrept alocații pentru copii, precum și indemnizații parțiale pentru creșterea copiilor.

Citeste si: Guvernul aprobă amânarea ratelor. Vezi ce a spus premierul Nicolae Ciucă

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceștia ar fi dus în Germania membri ai mai multor familii, în special din judeţul Vaslui, le-ar fi închiriat apartamente, iar ulterior le-ar fi deschis conturi bancare şi ar fi soliciat în numele lor alocaţii pentru copii şi indemnizaţii parţiale pentru creşterea lor. 

45 de persoane au ajuns la audieri

Pentru aceasta, bănuiții ar fi adus în Germania membri ai mai multor familii, în special din județul Vaslui, în vederea obținerii de venituri ilicite, fie înșelându-i prin promisiunea unor locuri de muncă, fie prin constrângerea legată de plata datoriilor pentru împrumuturi.

Citeste si: Calendar ortodox 30 iunie 2022: Ce sărbătoare este joi?

Românii le-ar fi închiriat apartamente acestor familii, ar fi deschis conturi bancare și ar fi solicitat alocații pentru copii, la finalizarea acestei proceduri cardurile rămânând bănuiților, după care membrii familiilor respective ar fi fost transportați înapoi în România sau în Franța.

Citeste si: Horoscop dragoste iulie 2022: Zodiile care îşi găsesc sufletul pereche în această vară

Au fost efectuate 29 de percheziții domiciliare pe teritoriul Germaniei și 15 percheziții domiciliare pe teritoriul României. În urma percheziţiilor, 45 de persoane au ajuns la audieri. 

Citeste si: Mesaje pentru luna iulie 2022: Urări frumoase pentru a doua lună din vară

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si