Românii din apropierea graniței cu Ucraina s-au speriat în noaptea de marți spre miercuri din cauza zgomotului puternic făcut de dronele Rusiei. Mai mulți dintre ei au apelat chiar la numărul de urgență 112.

Citește și: Mesaj RO-Alert în județul Tulcea. Mai multe drone amenințătoare, la granița României. Reacția MApN

UPDATE 10.00. MApN a trimis 4 avioane de interceptare la graniță

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmi că 4 aeronave de luptă, două F-16 şi două F-18, au monitorizat, în noaptea de marţi spre miercuri, spaţiul aerian românesc, în contextul unor noi atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la graniţă.

Două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliţie Aeriană Extinsă au decolat, în jurul orei 00,50, din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, în jurul orei 02,40, din Baza 86 Aeriană Borcea au decolat şi două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române.

Aeronavele spaniole şi-au încheiat misiunea în jurul orei 03,00, iar cele ale Forţelor Aeriene Române, în jurul orei 05,00.

Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care se îndreptau către spaţiul aerian al Ucrainei, în apropierea spaţiului aerian al României, Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţele Tulcea şi Galaţi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: De ce a atacat Israelul cu forțe terestre Libanul. Premierul Benjamin Netanyahu: ”Trăim momente de răscruce”- wowbiz.ro

Sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spaţiul aerian naţional a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene.

Citește și: Mesaj RO-Alert în județul Tulcea. Mai multe drone amenințătoare, la granița României. Reacția MApN

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a primit trei apeluri la numărul unic de urgenţă 112, în urma mesajului RO-Alert transmis în noaptea de marţi spre miercuri.

Autoritățile au avertizat populaţia cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Mesajul RO-Alert a fost transmis populaţiei din zona de nord a judeţului Tulcea, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

Citeste si: Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația lui Alin Oprea. Cine știe oare câte se află în spatele acestui munte de talent?"- kfetele.ro

Citeste si: Ionuț Dolănescu, despre speculațiile macabre care au circulat în spațiul public: "Este strigător la cer să se anunțe moartea Mariei Ciobanu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Românii au sunat la 112 din cauza zgomotului făcut de dronele rusești

"În cursul nopţii, au fost înregistrate trei apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care se solicitau informaţii. Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor", se specifică în informarea ISU Delta.

Potrivit sursei citate, mesajul RO-Alert transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune.

"Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Ucraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale Federaţiei Ruse asupra teritoriului ucrainean şi că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional", se specifică în anunţul ISU Delta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si