În urma celei de-a 46-a ediție a Campionatelor Balcanice, 12 medalii vor ajunge în România. Dintre acestea, 5 sunt de aur, 2 de argint și 5 de bronz.

La tenis de masă, simplu, masculin, Cristian Chiriţă a obținut aurul, după victorii pe linie, în potriva sportivului turc Batuhan Ulucak cu scorul 4-1 (11-7, 11-7, 11-4, 9-11, 11-8). 

Andreea Dragoman a câștigat la simplu feminin.

În finală a întrecut-o pe Adina Diaconu cu 4-1 (11-7, 7-11, 11-2, 12-10, 14-12). Irina Ciobanu și Alina Zaharia au câștigat medaliile de bronz. Andreea Dragoman a trecut în probele semifinale de Irina Ciobanu cu 4 la 2, iar Adina Diaconu a câștigat în penultimul act lupta cu Alina Zaharia cu scorul de 4-0.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Plaiuri buzoiene, "Athosul" românesc

Medaliile obținute de români la tenis de masă

Primul loc, la dublu feminin a fost ocupat de Alina Zaharia şi Andreea Dragoman în finală cu turcoaicele Simay Kulakceken/Sibel Altinkaya cu 3-2 (11-6, 11-13, 11-7, 11-13, 11-9). Irina Ciobanu și Adina Diaconu au cucerit bronzul după ce au pierdut în semifinale cu 2-3 împotriva turcoaicelor Simay Kulakceken/Sibel Altinkaya. 

Citeste si: Trei echipaje vor reprezenta România la startul CM kaiac-canoe de la Copenhaga

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La dublu masculin, Alin Spelbuş şi Cristian Chiriţă au obținut o medalie de bronz, după ce, în etapele semifinale au fost întrecuți cu 3-2 (15-13 în decisiv) de sportivii turci Zihni Batuhan Şahin şi Ali Afsin Gul. 

România a câștigat aurul prin echipa feminină Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia, argintul prin echipa masculină Alin Spelbuş, Alexandru Manole, Cristian Chiriţă, aurul la dublu mixt prin echipa formată din Cristian Chiriţă și Andreea Dragoman, jdar și bronzul, tot la dublu mixt prin echipa Alina Zaharia, care a făcut pereche cu sârbul Stefan Kostadinovic.

Citeste si: Elisabeta Lipă cere ajutor pentru sportul din România care se află în declin

Următoarea competiție

Campionatul European pe echipe pentru tenis de masă va avea loc la Cluj-Napoca între 28 septembrie și 3 octombrie. 

Citeste si: Revelația tenisului feminin, Emma Răducanu, calificată în finala US Open

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si