În ziua de 21 martie 2023, la ora 17.06, un nou cutremur s-a prous în România, în Oltenia, Gorj, cu o magnitudine de 3 pe scara Richter. 10 cutremure s-au produs în ultimele 24 de ore. Acesta s-a produs la o adâncime de 15 km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16km NV de Targu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 97km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea.

Citește și: VIDEO- Încă un cutremur a lovit Oltenia! Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur a afectat ieri  Oltenia. Seismul a avut loc în comuna Runcu, Gorj, la 20 de km de Tg Jiu și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Un seism cu magnitudinea 3,6 pe Richter a avut loc în urmă cu scurt timp în Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Pericol seismic în Insititutul C. C Iliescu, cel mai mare spital de boli cardiovasculare din țară

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 13 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 19 km nord-vest de Târgu Jiu, 64 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 69 km sud de Hunedoara, 84 km sud de Deva, 94 km est de Reşiţa.

Citește și:   INFP a început să monteze echipamente de ultimă generație și stații seismologice pentru efectuarea de măsurători

Cel mai puternic cutremur din acest an,   în țara noastră, a avut loc în Gorj pe data de 14 februarie.

Pericol seismic în Insititutul C. C Iliescu, cel mai mare spital de boli cardiovasculare din țară

Institul CC Iliescu din București ar avea mai mult de suferit în cazul unui seism puternic. Structura de rezistență prost turnată de la bun început a făcut ca structura să se șubrezească. 

”Deja se corodează foarte puternic, se scot așchii.  Asta înseamnă că ar trebui luate măsuri de urgență, în scopul punerii în siguranță. Putem să săpam și să trecem dincolo de armatură. Uitați-vă cât de ușor a ruginit fierul ăsta!”,  a spus Dan Stoica, inginer.

Citește și: UPDATE: Un baraj din Dolj s-a rupt, iar apa devărsată a inundat un drum județean. Ce a transmis edilul localității

”Ar putea însemnă un colaps parțial. În total ,circa 20 la sută, așa în plus la greutate ar fi putut să apară din toate aceste noi echipamente moderne față de sitiuația inițială.”,  a mai spus acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si