Ucraina își poate exporta cerealele pe calea apelor pe traficul pe Dunăre. Rusia a introdus luna trecută o blocadă de facto asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Înainte ca Rusia să se retragă din acordul cu privire la coridorul din Marea Neagră, porturile de la Dunăre au fost responsabile pentru un sfert din exporturile de cereale ale Ucrainei. De asemenea, cerealele sunt încărcate pe barje care trec prin apele teritoriale ale României până în Portul Constanța.

Dunărea și gurile de vărsare, aglomerate cu nave

Potrivit datelor, atât Dunărea, cât și gurile de vărsare ale fluviului sunt aglomerate cu nave. Acestea încearcă să ajungă și să iasă din porturile ucrainene.

Citește și: Războiul, tot mai aproape de Rusia. Guvernatorii provinciilor ruse Kursk şi Belgorod au anunțat organizarea de „miliții populare voluntare”

"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre", a spus Florin Uzumtoma, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"În două zile vom autoriza aproximativ 30 de nave, cel puţin 12, dacă nu 14, astăzi iar restul mâine", a mai spus Uzumtoma.

Mai și iunie, număr record de nave

Potrivit acestuia, în lunile mai şi iunie, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a autorizat un număr record de nave care au venit din porturile interioare ale Ucrainei, fiind vorba de peste 477 de nave pe lună.

România autorizează accesul a 30 de nave până vineri:"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"

România autorizează accesul a 30 de nave până vineri:"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"

"Lunile mai şi iunie au fost luni de vârf şi ne aşteptăm ca şi în august să avem o lună de vârf, în pofida a tot ceea ce s-a întâmplat", a apreciat Florin Uzumtoma.

La finalul lui iulie, directorul general al Comisiei Dunării a declarat faptul că ar putea fi nevoie ca porturile interioare ale Ucrainei să fie protejate de atacurile aeriene pentru refacerea încrederii.

Citește și: VIDEO- Al doilea atac în apropiere de România. Oamenii nu mai pot dormi de spaima războiului

"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si