România autorizează accesul a 30 de nave până vineri: "Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"

Potrivit autorităților române, în două zile vor permite trecerea unui număr de aproape 30 de nave care așteaptă să ajungă în țara noastră, din porturile ucrainene de la Dunăre.

Ucraina își poate exporta cerealele pe calea apelor pe traficul pe Dunăre. Rusia a introdus luna trecută o blocadă de facto asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Înainte ca Rusia să se retragă din acordul cu privire la coridorul din Marea Neagră, porturile de la Dunăre au fost responsabile pentru un sfert din exporturile de cereale ale Ucrainei. De asemenea, cerealele sunt încărcate pe barje care trec prin apele teritoriale ale României până în Portul Constanța.

Dunărea și gurile de vărsare, aglomerate cu nave

Potrivit datelor, atât Dunărea, cât și gurile de vărsare ale fluviului sunt aglomerate cu nave. Acestea încearcă să ajungă și să iasă din porturile ucrainene.

Citește și: Războiul, tot mai aproape de Rusia. Guvernatorii provinciilor ruse Kursk şi Belgorod au anunțat organizarea de „miliții populare voluntare”

"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre",

a spus Florin Uzumtoma, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi.

"În două zile vom autoriza aproximativ 30 de nave, cel puţin 12, dacă nu 14, astăzi iar restul mâine", a mai spus Uzumtoma.

Mai și iunie, număr record de nave

Potrivit acestuia, în lunile mai şi iunie, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a autorizat un număr record de nave care au venit din porturile interioare ale Ucrainei, fiind vorba de peste 477 de nave pe lună.

România autorizează accesul a 30 de nave până vineri:"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"

România autorizează accesul a 30 de nave până vineri:"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"

"Lunile mai şi iunie au fost luni de vârf şi ne aşteptăm ca şi în august să avem o lună de vârf, în pofida a tot ceea ce s-a întâmplat", a apreciat Florin Uzumtoma.

La finalul lui iulie, directorul general al Comisiei Dunării a declarat faptul că ar putea fi nevoie ca porturile interioare ale Ucrainei să fie protejate de atacurile aeriene pentru refacerea încrederii.

Citește și: VIDEO- Al doilea atac în apropiere de România. Oamenii nu mai pot dormi de spaima războiului

"Încercăm să gestionăm aceste aglomerări cât mai bine putem pentru a decongestiona navigaţia pe Dunăre"



Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...