România- Belgia se dispută pe stadionul din Koln, sâmbătă de la ora 22.00. După ce românii au luat cu asalt orașul Munchen la primul meci de la Euro 2024, împotriva Ucrainei, acum sunt așteptați zeci de mii de suporteri și la Koln.

Înaintea meciului România- Belgia de azi, suporteri români se întâlnesc la Josef Lammerting-Allee la ora locală 18.00

(ora României 19.00) și vor parcurge împreună drumul către stadionul din Köln.

Parada fanilor tricolori înaintea meciului România vs Belgia, coordonată de Mihai Bobonete

Unul dintre cele mai așteptate momente dedicate suporterilor români în timpul turneului final din Germania va fi Parada Fanilor din Köln (Fan Walk), dinaintea meciului cu Belgia, potrivit FRF.

Fanii vor avea astfel ocazia să meargă împreună către stadion, într-un grup organizat, pe un traseu care se va întinde pe aproximativ 2 kilometri și va dura în jur de 40 de minute. Pe parcursul acestui traseu, fanii vor primi mici drapeluri tricolore și vor defila cu steaguri și bannere către Cologne Stadium.

Parada va fi coordonată de Mihai Bobonete. Celebrul comediant va întreține atmosfera în rolul de MC pe durata traseului către arena din Köln.

Detalii despre organizarea fanilor români la Koln pe parcursul zilei de sâmbătă, 22 iunie aici.

România - Belgia, sâmbătă de la ora 22.00, la Euro 2024.

România - Belgia, sâmbătă de la ora 22.00, la Euro 2024.

[Sursa foto: Facebook / Echipa Nationala de fotbal]

Ultimul antrenament oficial al naționalei României înainte de meciul cu Belgia de la Koln

Echipa națională de fotbal a României a desfășurat vineri seară antrenamentul oficial pe stadionul din Köln, în vederea meciului cu Belgia de la Euro 2024, programat azi la ora 22:00, ora României.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Antrenamentul a durat 45 de minute, iar primele 15 minute au fost deschise presei, oferindu-le jurnaliștilor ocazia de a surprinde câteva momente din pregătirile tricolorilor.

Cu o capacitate de 42.301 locuri pentru EURO 2024, stadionul oferă condiții excelente atât pentru jucători, cât și pentru spectatori, fiind unul dintre cele mai moderne stadioane din Germania, în ciuda vechimii sale de 101 ani.

UEFA estimează că jumătate dintre locurile disponibile la meciul România- Belgia vor fi ocupate de fanii români.

Ce șanse are România să se califice după victoria Ucrainei în fața Slovaciei

România se află momentan pe primul loc în Grupa E, cu 3 puncte și un golaveraj excelent 3-0. Un egal cu Belgia în meciul de azi, care i-ar aduce un punct, i-ar asigura aproape cert calificarea în optimile Euro 2024.

Lucrurile se complică în cazul unei înfrângeri cu Belgia pentru că Ucraina a reușit surpriza și a învins Slovacia cu 2-1 în meciul de vineri. Dacă Belgia ne bate azi, toate cele patru echipe din grupă vor avea câte 3 puncte după două meciuri disputate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

După ce a fost învinsă de România cu 3-0, Ucraina a fost dominată şi de Slovacia în prima repriză de la Dusseldorf.

Selecţionata Ucrainei a reuit să revină și a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 2-1 (0-1), vineri, pe Dusseldorf Arena.

Ucraina a obţinut prima sa victorie la EURO 2024, prin golurile lui Mikola Şaparenko (54) şi Roman Iaremciuk (80), după ce Slovacia a deschis scorul prin Ivan Schranz (17).

Ce spune Edi Iordănescu, antrenorul României, înaintea meciului cu Belgia

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edi Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că prima reprezentativă are în faţă o provocare la un nivel superior, urmând să întâlnească Belgia în cel de-al doilea meci de la EURO 2024, "un adversar colosal".

"Mâine ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context. Belgia este locul 3 în ierarhia mondială, are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte. Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun. În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense... şi suntem conştienţi de asta, suntem pregătiţi pentru orice. Însă intrăm în teren cu gândul să câştigăm meciul, să ne punem în slujba tricolorului. Dacă în final un egal ne-ar fi suficient să ne calificăm, atunci punctul e binevenit... însă gândirea noastră a fost întotdeauna de a scoate maximum din fiecare joc. Şi aşa vom intra şi mâine", a declarat antrenorul Naționalei de fotbal.

"Dacă ne-am califica după meciul cu Belgia ar însemna istorie"

Edi Iordănescu a dezvăluit că nu va face multe schimbări în echipă faţă de partida cu Ucraina.

"Am încredere că putem produce în continuare lucruri deosebite. Am început foarte bine acest turneu, iar încrederea mea în acest grup este totală. A fost în momentele mai puţin fericite, este şi acum şi va fi şi mâine intactă, indiferent ce se va întâmpla, cu toate că optimismul meu este unul mare. Multe schimbări nu vor fi pentru meciul de mâine pentru că am avut timp suficient ca să ne recuperăm. Cu toate că va fi din nou nevoie de un consum fantastic de energie şi unul mental pentru a avea o prestaţie aşa cum românii noştri aşteaptă. Dacă ne-am califica după meciul de mâine ar însemna istorie, ar însemna un exemplu fantastic pentru sportul din România şi chiar şi pentru alte domenii", a adăugat Edi Iordănescu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si