Close sidebar
Close sidebar

România - Belgia, sâmbătă de la ora 22.00, la Euro 2024. Ce șanse au tricolorii să se califice după răsturnarea de situație din Grupa E

România joacă, sâmbătă 22 iunie, al doilea meci din grupele Euro 2024 împotriva Belgiei. Partida crucială pentru calificarea tricolorilor în optimile de finală se joacă de la ora 22:00, ora României, la Köln.

Sorin Negru,

România - Belgia, sâmbătă de la ora 22.00, la Euro 2024.

[Sursa foto: Instagram]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

România- Belgia se dispută pe stadionul din Koln, sâmbătă de la ora 22.00. După ce românii au luat cu asalt orașul Munchen la primul meci de la Euro 2024, împotriva Ucrainei, acum sunt așteptați zeci de mii de suporteri și la Koln.

Înaintea meciului România- Belgia de azi, suporteri români se întâlnesc la Josef Lammerting-Allee la ora locală 18.00 (ora României 19.00) și vor parcurge împreună drumul către stadionul din Köln.

După ce a fost învinsă de România cu 3-0, Ucraina a fost dominată şi de Slovacia în prima repriză de la Dusseldorf.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Selecţionata Ucrainei a reuit să revină și a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 2-1 (0-1), vineri, pe Dusseldorf Arena.

Ucraina a obţinut prima sa victorie la EURO 2024, prin golurile lui Mikola Şaparenko (54) şi Roman Iaremciuk (80), după ce Slovacia a deschis scorul prin Ivan Schranz (17).

Ce spune Edi Iordănescu, antrenorul României, înaintea meciului cu Belgia

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edi Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că prima reprezentativă are în faţă o provocare la un nivel superior, urmând să întâlnească Belgia în cel de-al doilea meci de la EURO 2024, "un adversar colosal".

"Mâine ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context.

Belgia este locul 3 în ierarhia mondială, are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte. Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun. În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense... şi suntem conştienţi de asta, suntem pregătiţi pentru orice. Însă intrăm în teren cu gândul să câştigăm meciul, să ne punem în slujba tricolorului.
Dacă în final un egal ne-ar fi suficient să ne calificăm, atunci punctul e binevenit... însă gândirea noastră a fost întotdeauna de a scoate maximum din fiecare joc. Şi aşa vom intra şi mâine", a declarat antrenorul Naționalei de fotbal.

"Dacă ne-am califica după meciul cu Belgia ar însemna istorie"

Edi Iordănescu a dezvăluit că nu va face multe schimbări în echipă faţă de partida cu Ucraina.

"Am încredere că putem produce în continuare lucruri deosebite. Am început foarte bine acest turneu, iar încrederea mea în acest grup este totală. A fost în momentele mai puţin fericite, este şi acum şi va fi şi mâine intactă, indiferent ce se va întâmpla, cu toate că optimismul meu este unul mare. Multe schimbări nu vor fi pentru meciul de mâine pentru că am avut timp suficient ca să ne recuperăm. Cu toate că va fi din nou nevoie de un consum fantastic de energie şi unul mental pentru a avea o prestaţie aşa cum românii noştri aşteaptă. Dacă ne-am califica după meciul de mâine ar însemna istorie, ar însemna un exemplu fantastic pentru sportul din România şi chiar şi pentru alte domenii", a adăugat Edi Iordănescu. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI