România cumpără de la SUA mai multe vehicule blindate de asalt cu care forțele armate se pot deplasa inclusiv pe râuri sau în ape mai mari.  

Citește și: Documentul privind securitatea Mării Negre, adoptat în Senatul SUA. ”Statele Unite ar trebui să continue să lucreze în cadrul NATO pentru a dezvolta o strategie pe termen lung”

Departamentul de Stat a aprobat vineri o „posibilă vânzarea“ militară către Guvernul României a șaisprezece (16) vehicule amfibie de asalt (AAV) și echipamente aferente pentru un cost estimat de 120,5 milioane dolari, după cum a

anunțat Agenția de Cooperare pentru Securitate a Apărării (DSCA).

Conform DSCA și Pentagonului american, Guvernul României a solicitat cumpărarea acestor vehicule militare.

România, un nou contract militar cu SUA 

Este vorba de șaisprezece (16) Vehicule Amfibii de Asalt (AAV), Varianta de Personal (AAVP-7A1); trei (3) vehicule amfibie de asalt, variantă de comandă (AAVC-7Al); două (2) vehicule amfibie de asalt, variantă de recuperare (AAVR-7Al); 16 mitraliere de 50 cal (țeava grea); și cinci (5) mitraliere M240B de 7,62 mm.

Citește și: Scandal diplomatic între România și Ungaria după discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad

De asemenea, sunt incluse și lansatoarele de grenade MK-19; M36E T1 Sisteme de vizionare termică (TSS); suport de aprovizionare (piese de schimb); echipamente de asistență (inclusiv truse de misiune specială/Seturi de aplicații îmbunătățite (EAAK)); instruire, manuale tehnice neclasificate, pachet de date tehnice, suport și asistență tehnică și de inginerie (inclusiv servicii tehnice de inginerie a contractorului (CETS)); și alte elemente conexe ale programului și sprijinului logistic.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Costul total estimat al programului este de 120,5 milioane dolari. 

"Amenințările regionale" la adresa României, luate în considerare de SUA

Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare prin modernizarea şi asigurarea capacităţii României de a contracara "ameninţările regionale", consideră DSCA.

România nu va avea dificultăţi în a absorbi aceste echipamente şi servicii în forţele sale armate, se mai spune în comunicatul americanilor.

Citește și: Atacurile Rusiei pun românii în pericol. Haosul și panica s-au instaurat la Dunăre: „A fost bombă, dronă. Am scăpat cu viață!”

Tranzacția acestor echipamente şi servicii de sprijin nu va modifica echilibrul militar de bază din regiune şi nu va exista niciun impact negativ asupra pregătirii apărării SUA ca urmare a acestei vânzări, precizează Pentagonul.

Situația de la Marea Neagră, tot mai îngrijorătoare din punct de vedere militar. România cumpără din SUA blindate cu care se poate apăra pe apă! 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa.

Este vital pentru interesul naţional al Statelor Unite să ajute România să dezvolte şi să menţină o capacitate de autoapărare puternică şi pregătită”, arată comunicatul DSCA.

Citește și: Un nou atac a avut loc în Portul din Odesa. Forțele rusești au atacat cu rachete Kalibr

Oficialii americani mai precizează că nu a fost stabilit până acum un contractor principal pentru o vânzarea blindatelor în România și că implementarea acestei vânzări propuse nu va necesita desemnarea de personal al guvernului SUA, însă va necesita desemnarea unui reprezentant al contractantului în România pentru aproximativ 1 an pentru a livra blindatele, echipamentele aferente și a oferi suportul tehnic. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si