Echipa selecționată de Edi Iordănescu a reușit să ajungă în urna a doua la Campionatul european din 2024. Meciul decisiv a avut loc marți seară, pe Arena Națională din Capitală, acolo unde 50.000 de români au venit să-i susțină trup și suflet pe tricolori. Potrivit gsp.ro, la partida România- Elveția au fost prezenți 50.224 de suporteri.

Tricolorii le-au oferit suporterilor din tribune dar și celor de acasă un meci de senzație cu Elveția, încheiat cu 1-0, rezultat care ne-a asigurat calificarea pe primul loc în grupă la Euro 2024.

Campionatul european va avea loc în perioada 14 iunie- 14 iulie 2024, în Germania.

România, calificare de senzație la EURO 2024! Tricolorii au învins Elveția cu 1-0, terminând grupa neînvinsă

Golul victoriei marcat de Denis Alibec în minutul 50 al partidei

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: România s-a calificat la EURO 2024! Eveniment istoric în fotbalul românesc. Edi Iordănescu: "Este un privilegiu să vă antrenez"

Seara trecută, selecționerii lui Edi Iordănescu și-au împlinit adevăratul scop, să încheie grupa pe primul loc, fără înfrângere. Calificarea a fost asigurată în urma victoriei cu Israel, meci care a avut loc sâmbătă, 18 noiembrie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În partida de marți seară, Iordănescu a operat 5 schimbări față de meciul cu Israel. Mai exact, au ieșit Screciu, Ianis Hagi, Răzvan Marin, Drăguș și Pușcaș. În locul lor au intrat Cicâldău, Marius Marin, Moruțan, Alibec și Florinel Coman. Denis Alibec a fost cel care, în cea de-a doua repriză, minutul 50, a adus golul victoriei pentru România.

Cine a fost cel mai lăudat tricolor în urma partidei cu Elveția?

În urma meciului de marți seară din preliminariile Euro 2024, Horațiu Moldovan, portarul în vârstă de 25 de ani al Naționalei României, a fost cel mai lăudat jucător.

Goalkeeper-ul de la Rapid București a primit toate laudele de „cel mai bun tricolor” în urma partidei decisive de pe Național Arena, reușind să aibă mai multe intervenții care ne-au păstrat pe locul 1 în grupă împotriva elvețienilor.

La finalul partidei, Ilie Dumitrescu și Florin Prunea, membrii ai generației de Aur a României, au avut doar cuvinte de laudă pentru Horațiu Moldovan. 

România, calificare de senzație la EURO 2024! Tricolorii au învins Elveția cu 1-0, terminând grupa neînvinsă

HorațiuMoldovan a fost cel mai lăudat jucător în urma meciului cu Elveția

[Sursa foto: Profimedia]

„Moldovan a fost fantastic! Nu știu cat îl vor mai ține cei de la Rapid după prestațiile astea. În rest, bravo, România, suntem cei mai buni!”, a declarat Ilie Dumitrescu, conform jurnaliștilor de la digisport.ro.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Mai e ceva de comentat? Băiatul ăsta mi-a lăsat impresia că pot scăpa cinci singur cu el și nu dă nimeni gol. A închis poarta. A pus un fermoar. Un sfat pentru Rapid: să caute portar că e groasă!

Avem echipă națională. S-a construit cu răbdare, cu pricepere. Edi Iordănescu a fost o alegere fantastică a Federației Române de Fotbal”,  a declarat și fostul portar al României, Florin Prunea.

România, calificare de senzație la EURO 2024! Tricolorii au învins Elveția cu 1-0, terminând grupa neînvinsă

România s-a calificat la EURO 2024!

[Sursa foto: Profimedia]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si