Close sidebar
Close sidebar

Romania cere ajutorul Europei pentru renovarea penitenciarelor

Guvernul cere oficial ajutorul UE pentru renovarea penitenciarelor. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, la Antena 3, ca saptamana aceasta va trimite o cerere oficiala la Bruxelles privind accesarea de fonduri europene pentru penitenciare. Prim-ministrul sustine ca Guvernul Ciolos a refuzat sprijinul din partea Comisiei Europene, anul trecut.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Noi avem nevoie si saptamana asta o sa trimitem cerere oficiala pentru a accesa fonduri europene pentru renovare si pentru tot ceea ce inseamna conditii in penitenciare. Consider ca este o oportunitate pe care nu avem voie sa o ratam. (…) Este o bucata din ceea ce avem de facut pentru a rezolva ceea ce pare iminent, acea sentinta pilot a CEDO”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a declarat ca guvernul condus de catre Dacian Ciolos a refuzat oferta facuta de vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a fi sustinut financiar din fondurile europene pentru a renova penitenciarele din Romania, scrie Libertatea.

”Frans Timmermans stia exact si situatia legata de penitenciare. A vizitat in trecut penitenciare din Romania. S-a oferit sa ajute guvernul Ciolos pe fonduri europene si i s-a spus ca nu este nevoie”, a aratat el.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

El a afirmat ca doar renovarea penitenciarelor nu rezolva problemele din sistem. „Trebuie sa existe si ceea ce nu inventam noi – acele masuri alternative si exista proiecte in Camera Deputatilor care ar trebui sa intre intr-un regim mai rapid spre adoptare. Nu noi am inventat chestiuni legate de bratari, la asta ma refer ca si masuri alternative pentru pedepsele usoare.

De asemenea, trebuie sa reluam – si va merge in Parlament ca si proiect de lege – ceea ce am trimis noi, si anume chestiunea legata de gratiere. Niciodata aceasta lege, daca este citita cu buna credinta, nu se refera la gratierea faptelor de coruptie”, a spus prim-ministrul.

Sorin Grideanu a mai anuntat ca in perioada urmatoare, ministrii vor iesi cu o analiza la zi a situatiei pe care au gasit-o la ministere dupa ce s-au instalat si obiectivele lor pe perioada mandatului.

El a afirmat ca absorbtia de fonduri europene este in acest moment prioritatea principala a Guvernului dupa ce ”anumite intarzieri si ceea ce s-a pierdut in 2016 nu mai poate fi recuperat”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI