Forțele militare maritime demarează exerciții militare ample la Marea Neagră.

„Forțele Navale Române desfășoară, concomitent, în perioada 28 martie – 8 aprilie, două exerciții întrunite, pentru creșterea nivelului de interoperabilitate dintre structurile de forțe participante, precum și pentru dezvoltarea procedurilor operaționale de asigurare a securității spațiului naval (maritim și fluvial) al țării noastre. Totodată, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a dispus măsurisuplimentare de supraveghere a zonei maritime de responsabilitate, în vederea creșterii vitezei de reacție pentru combaterea pericolului de mine din Marea Neagră”.

anunță Forțele Navale Române într-un comunicat remis HotNews.ro.

Citeste si: Situaţie disperată la Mariupol. Oraşul este pe punctul de a rămâne fără rezerve de hrană şi apă

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Exercițiul „Tomis 22” este organizat pe mare, în zona contiguă și zona economică, iar Exercițiul „Danube Protector 22” este desfășurat pe Dunăre și în nordul Dobrogei.

Citeste si: VIDEO| Mărturiile prizonierilor ruși despre invazia Rusiei

Peste 950 de militari se vor sincroniza la acțiunile de instruire

Peste 950 de militari își vor sincroniza acțiunile de instruire, conform unui scenariu fictiv de respingere a unei agresiuni asimetrice la gurile de vărsare ale Dunării și în zona costieră a României.

Citeste si: Planurile secrete de luptă ale armatei ruse au fost pierdute de o unitate militare. Cât au estimat rușii că va dura invazia

În timpul desfășurării Exercițiului „Tomis 22”, specialiștii de la Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare și Jocuri de Război al Forțelor Navale și de la Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu” vor evalua pachetul de forțe navale ale României „Gata de acțiune” care va face parte din Forța de Răspuns a NATO în anul 2023 (NATO Response Force 23- NRF 23).

Citeste si: Un militar francez din forţele militare NATO s-a împușcat în timpul exercițiilor care au loc la Iaşi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si