România s-a calificat pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Citește și: România s-a calificat la EURO 2024! Eveniment istoric în fotbalul românesc. Edi Iordănescu: "Este un privilegiu să vă antrenez"

Tragerea la sorți pentru turneul final EURO 2024, din Germania, va avea loc pe 2 decembrie, de la 19:00, la "Elbphilharmonie" din Hamburg.

România se va afla în urna a doua valorică la tragerile pentru grupele EURO 2024.

România, victorie cu Elveția în ultimul meci din grupă. Calificare de pe primul loc

România, victorie cu Elveția în ultimul meci din grupă. Calificare de pe primul loc

[Sursa foto: Profimedia]

UPDATE 23.30. România a învins Elveția cu 1-0 și este liderul grupei I de calificare la Euro 2024, rezultat nesperat la începutul campaniei de calificare. 

Golul României a fost înscris în minutul 50 de Alibec după o fază în care Coman i-a pasat lui Stanciu care a centrat, iar Moruțan a recentrat cu capul în fața porții. 

România termină grupa cu 22 de puncte, la cinci puncte în fața Elveției, calificată și ea la Campionatul European. 

UPDATE. Scorul la pauză în meciul România- Elveția, ultimul din grupa I de calificare pentru Euro 2024 este 0-0. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

România termină grupa cu 22 de puncte, la cinci puncte în fața Elveției

România termină grupa cu 22 de puncte, la cinci puncte în fața Elveției

România- Elveția, ultimul meci din grupa I

Selecționerul Edward Iordănescu s-a decis în privința lotului de jucători pentru partida din această seară, România – Elveția, 21:45.

Echipa de start a României pentru meciul cu Elveția de marți seara, ora 21.45.

1. Florin NIȚĂ • 2. Andrei RAȚIU • 3. Radu DRĂGUȘIN • 4. Bogdan RACOVIȚAN • 5.

Vladimir SCRECIU • 6. Marius MARIN • 7. Denis ALIBEC • 8. Alexandru CICÂLDĂU • 9. George PUȘCAȘ • 10. Nicolae STANCIU • 11. Nicușor BANCU • 12. Horațiu MOLDOVAN • 13. Andrei ARTEAN • 14. Ianis HAGI • 15. Andrei BURCĂ • 16. Ionuț RADU • 17. Florinel COMAN • 18. Răzvan MARIN • 19. Denis DRĂGUȘ • 20. Darius OLARU • 21. Olimpiu MORUȚAN • 22. Vasile MOGOȘ • 23. Florin TĂNASE

În iunie 2023, la Lucerna, România a încheiat la egalitate partida cu Elveția, 2-2, după ce gazdele au condus cu 2-0.

Valentin Mihăilă a punctat de două ori în finalul partidei, de fiecare dată din pasa lui Moruțan, iar tricolorii au smuls un punct care astăzi poziționează România în fruntea clasamentului Grupei I.

România, victorie cu Elveția în ultimul meci din grupă. Calificare de pe primul loc

România, victorie cu Elveția în ultimul meci din grupă. Calificare de pe primul loc

[Sursa foto: Profimedia]

România, palmares pozitiv împotriva Elveției

România- Elveția, 21 noiembrie 2023. Meciul de pe Arena Națională care închide parcursul României în preliminariile EURO 2024 reprezintă duelul cu numărul 15 în care adversar este Elveția.

Până azi, avem 5 victorii și am obținut 5 remize contra rivalilor din actuala campanie, pierzând doar 4 confruntări! Elvețienii au marcat 22 de goluri, iar noi doar 15. Însă putem spune fără îndoială că istoria e de partea noastră.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Echipa națională a României, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024- FOTO- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Socrii lui Cătălin Cherecheș, reținuți de DNA. Soacra a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea mită

Prima întâlnire datează din 1933 când, la Berna, în preliminariile Cupei Mondiale, s-a terminat 2-2. Ulterior, în 1996, de data aceasta în calificări pentru Campionatul European, România a câștigat cu 4-2 la București. Nu e tocmai campania de care să ne amintim cu plăcere câtă vreme, la retur, s-a produs un șoc: 1-7!

România, neînvinsă cu Elveția din 1994

România nu a pierdut în fața Elveției în ultimele 3 meciuri. A fost 2-2, după cum știm, în vară, cu revenirea fabuloasă a tricolorilor pe final de meci în această grupă de EURO 2024.

Mergând invers pe firul cronologic, am remizat 1-1 cu Elveția la EURO 2016, după ce am condus cu 1-0 la pauză, gol Bogdan Stancu. Pe banca noastră era Anghel Iordănescu, tatăl selecționerului de azi.

Iar în 2012, amical la Luzern, câștigat de noi cu 1-0, potrivit FRF.ro. Am pierdut celebrul meci din 1994, în grupele World Cup, 1-4, dar de-atunci până azi suntem neînvinși cu Elveția.

România - Elveția, bătălia pentru primul loc în grupa I de calificare

România - Elveția, bătălia pentru primul loc în grupa I de calificare România - Elveția, bătălia pentru primul loc în grupa I de calificare 

[Sursa foto: FRF.ro]

Tragerea la sorți pentru Euro 2024, în 2 decembrie 2024

După faza grupelor, în preliminarii va mai avea loc un play-off, în care vor participa 12 echipe, pe baza rezultatelor din Liga Națiunilor. Israel, țara învinsă de România, se află printre ele. 

Pentru stabilirea urnelor, sunt luate în calcul rezultatele din aceste preliminarii. Capii de serie sunt Germania, țara gazdă, și cele mai bune 5 câștigătoare de grupă.

Celelalte echipe calificate intră în urne în funcție de câte puncte au obținut în preliminarii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si